Katnić o navodima o planiranoj likvidaciji: Osjećam se sigurnim

Kako se navodi, uhapšena grupa je pripremala ubistva i policijskih inspektora i nekoliko službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost

NATO godišnjica prijem, Milivoje Katnić
NATO godišnjica prijem, Milivoje Katnić (Foto: Filip Roganović)

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je, povodom navoda o njegovoj planiranoj likvidaciji, da se osjeća apsolutno sigurnim.

U proširenoj naredbi za sprovođenje istrage protiv članova kriminalne grupe, koje Specijalno tužilaštvo sumnjiči za više krivičnih djela, navodi se da su neki članovi bili zaduženi i za praćenje glavnog specijalnog tužioca, i da se istražuje da li je Katnić bio njihova meta.

Kako je u pitanju tajni predmet, Katnić nije htio da komentariše te navode.

"Jedino mogu da kažem da se osjećam sigurnim i da sve činimo, kako ja kao glavni specijalni tužilac, tako i Specijalno policijsko odjeljenje i Specijalno državno tužilaštvo, da se sigurnim i bezbjednim osjećaju i svi građani Crne Gore, a da nasuprot tome učinioci krivičnih djela nemaju mira dok ne budu otkriveni i dovedeni pred sud pravde", rekao je Katnić Radio Televiziji Crne Gore.

Do sumnji u planiranje likvidacije Katnića, istražitelji su došli na osnovu iskaza i drugih dokaza.

Kako se navodi, uhapšena grupa je pripremala ubistva i policijskih inspektora i nekoliko službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost.