Kickstarter na meti hakera, ako ste korisnik - promijenite lozinku

Podaci do kojih su napadači došli uključuju korisnička imena, email adrese, adrese fizičkih lokacija koje su korisnici ostavili, brojeve telefona te šifrovane lozinke
0 komentar(a)
Kickstarter, Foto: Screenshot
Kickstarter, Foto: Screenshot
Ažurirano: 16.02.2014. 09:37h

Internet platforma za prikupljanje sredstava koja ima više od milion korisnika širom svijeta, bila je meta hakera koji su uspjeli da dođu do nekih korisničkih podataka, saopšteno je iz Kickstartera.

Iz Kickstartera navode da napadači nisu uspjeli da dođu do podataka kao što su brojevi kreditnih kartica njihovih korisnika, te da nisu zabilježene bilo kakve aktivnosti kojima bi bila nanijeta šteta korisnicima Kickstartera, prenosi Reuters.

Podaci do kojih su napadači došli uključuju korisnička imena, email adrese, adrese fizičkih lokacija koje su korisnici ostavili, brojeve telefona te šifrovane lozinke.

Iako su lozinke korisnika šifrovane, u Kickstarteru kažu da je moguće dešifrovati ih, pa preporučuju korisnicima da kreiraju nove.Kickstarter je pokrenut 2009. godine kao platforma za finansiranje projekata, među kojima su filmovi, video igre...

Od osnivanja, putem te platforme uspješno je finansirano više od 100.000 projekata, u koje je uloženo stotine miliona dolara.

Bonus video: