Knežević: "Čistoća" da završi radove u Ulici Vuka Karadžića

„Drvoredne sadnice u ulicama nisu samo potreba iz estetskih razloga ili zbog hirova ekologa, već i zbog stvaranja sanitarno-higijenskih i mikroklimatskih uslova za građane..."
141 pregleda 0 komentar(a)
Opština Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Opština Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 11.05.2018. 12:19h

Predsjednik Mjesne zajednice Golubinja Vaso Knežević pozvao je odgovorne u Sekretarijatu za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja da obavežu preduzeće „Čistoća“ da završe aktivnosti na izradi sadnih jama i sadnji drvoreda u Ulici Vuka Karadžića, ili da promjene izvođača radova.

„Na osnovu informacija iz pomenutog Sekretarijata nalog „Čistoći“ za realizaciju navedenih poslova je upućen prije godinu ipo dana. Smatramo da se i više nego dovoljno čeka na samu realizaciju i zbog toga smo primorani da reagujemo, najviše zbog bezbjednosti đaka i starijih osoba koji najviše koriste trotoarske površine u ovoj ulici. Posao je polovično i aljkavo realizovan, sa neadekvatnim ivičnjacima za oblaganje sadnih jama, estetski vrlo loše uklopljenim i sa ostavljenim isječenim rupama na trotoarskoj površini još od prošle godine, koje predstavljaju opasnost za prolaznike. Jedan dio sadnica Prunus cerasifera je zasađen u nedovršene sadne jame, a drugi dio čeka na sadnju u RJ Zelenilo“, ističe Knežević.

Apelovao je i na Direkciju za izgradnju i razvoj da naloži izvođaču doo „VING“ ugovorenu obavezu sadnje sadnica u Tršovoj ulici.

„Drvoredne sadnice u ulicama nisu samo potreba iz estetskih razloga ili zbog hirova ekologa, već i zbog stvaranja sanitarno-higijenskih i mikroklimatskih uslova za građane, radi izolacije pješačkih tokova i obodnih zgrada od kolskog saobraćaja i pomaže prostornoj orjentaciji u gradu. Drvored u ulici Vuka Karadžića je naročito potreban zbog stvaranja zasjenčanih mjesta u toku ljetnjih toplih dana a zbog velikog broja djece i starih lica koja se kreću trotoarom prema školi i prema gradskom parku“, ističe Knežević.

Bonus video: