Kome smetaju murali u Beranama?

Jarke boje su upale u oči komunalnim inspektorima. Obratili su se vlasnicima Stadiona Pub i zaprijetili im kaznom ukoliko ne okreče "OVO"
147 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2011. 17:06h

Stadion malih sportova u Beranama će po urbanističkom planu biti srušen. Na njegovom mjestu će nići novi stambeno –poslovni objekat i zamjeniti hram sporta starih Ivangrađana, piše nam čitalac iz Berana, podsjećajući kako je taj stadion "vidio neke od najvećih zvijezda jugoslovenskog sporta, pogotovo košarkaše poput Dalipagića, Ćosića, Kićanovića, zatim vrhunske boksere i rukometaše".

Izgradnjom nove hale, nagrađenog arhitektonskog rješenja, sport se od osamdesetih seli pod Jasikovac, a Mali stadion ostaje djeci iz centra i Mahale da vježbaju svoje prve košarkaške i fudbalske korake.

Stadion je u međuvremenu propadao, a na njegovoj fasadi su se množili potpisi napisani sprejom ili farbom.

Prije nekoliko dana je grupa mladića odlučila da uljepša prostor ispred svojih vrata i počeli su da slikaju murale sa likovim svojih, ne samo muzičkih, idola. Tako su u nekoliko dana osvanuli Bob Marli, Dino Dvornik, Danijel Ćulafić, pa i Gadafi.

Jarke boje su upale u oči komunalnim inspektorima, nenaviklim na bilo kakve promjene. Obratili su se vlasnicima Stadiona Pub i zaprijetili im kaznom ukoliko ne okreče "OVO", kaže čitalac.

"Sve bi možda imalo smisla u godinama kada je stadion radio i kada su zidovi bili bijeli. Činjenica je da ispod "OVOG" stoji sloj od stotina imena, slogana, faktički iskrivljenih slova i brojeva koji su bili sve, samo ne nešto čime bi iko bio zadovoljan", navodi čitalac, pitajući da li je "ljepše "OVO" ili "ONO" između murala".

Je li ljepše "ONO" ili...

"OVO"?

Galerija

Bonus video: