Kompanija Tajm preuzima Jahu?

Jahu je prošle nedjelje zvanično pokrenuo prodaju svog osnovnog biznisa, koji uključuje njegove servise pretraživanja, elektronske pošte i portal vijesti
76 pregleda 0 komentar(a)
Yahoo, Foto: Beta/AP
Yahoo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.02.2016. 17:37h

Američka kompanija Tajm (Time Inc), izdavač listova Sports Ilustrejtid, Pipl (People) i Tajm magazina, razmatra ponudu za preuzimanje osnovne internet djelatnosti firme Jahu (Yahoo) za nekoliko nedjelja, izjavio je danas Rojtersu izvor upoznat sa situacijom.

Tajm se obratio bankarima radi dalje pripreme ugovora s Jahuom, naveo je izvor koji je želio da ostane anoniman, jer mu nije dozvoljeno da govori za medije, navodi Rojters.

Nije jasno da li je njujorška izdavačka kuća angažovala neku investicionu banku kao finansijskog savjetnika za priremu moguće ponude, dodaje britanska agencija.

Jahu je prošle nedjelje zvanično pokrenuo prodaju svog osnovnog biznisa, koji uključuje njegove servise pretraživanja, elektronske pošte i portal vijesti.

Njujorška agencija "Blumberg" je takođe objavila ranije danas, pozivajući se na jedan od svojih izvora, da je Tajm bio na prezentaciji koju su održali bankari Sitigrupe zaduženi za Jahuov ugovor, dodajući da Tajm nije angažovao Sitigrupu za ovu potencijalnu kupovinu.

U novom ugovoru, generalna direktorka Jahua Marisa Majer više neće biti dio kompanije, dodao je "Blumberg".

Bonus video: