Korisnicima Google+ mreže uskoro će biti dostupne i igrice

Korisnici Google+ mreže neće, zahvaljujući načinu na koji je to uređeno, neće dobijati informacije o statusu prijatelja i njihovom napretku u igrama
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2011. 18:15h

Korisnici Google društvene mreže Google+ napokon će moći da uživaju i u igrama, pa će njegovih više od 25 miliona korisnika imati razlog više da provode dodatno vrijeme na toj mreži, umjesto na Facebooku.

Vijest je objavljena na službenom Google blogu, uz napomenu da neće svi korisnici odjednom dobiti ovu opciju, već će ona svima postati dostupna vremenom. Igre će na Googleu+ dobiti poseban prostor pri vrhu stranice – pored postojeće četiri kategorije (Početna stranica, Fotografije, Profil, Krugovi), dok će u lijevom dijelu stranice biti prikazane dostupne igre.

Za razliku od Facebook korisnika, oni na Google+ mreži neće, zahvaljujući načinu na koji je to uređeno, dobijati informacije o statusu prijatelja i njihovom napretku u igrama. Te informacije će se pojavljivati samo u prostoru posvećenom igrama, a korisnici će sami kontrolisati sa kim će dijeliti informacije o igrama, odnosno, kako su to kazali u kompaniji Google, "igre će biti tu kada želite i nestaće kada vam ne budu trebale".

Na taj način Google će korisnike koji vole igre zadržati na svojoj stranici, dok će one koji njegovu društvenu mrežu koriste samo za komunikaciju i dijeljenje informacija sa prijateljima poštedjeti gnjavaže o nebitnim informacijama sa virtuelnih farmi.

Korisnicima će na početku biti dostupno ukupno 16 igara – uz nezaobilaznu Angry Birdse. Tu su još i Zombie Lane, Bejeweld Blitz, Sudoku, Crime City, Edge World, Zynga Poker...

Nova opcija na Google društvenoj mreži neće pokrenuti masovnu migraciju sa Facebooka na Google+, ali je sigurno da će brojni ljubitelji on-line igara koji su do sada odbijali da se pridruže novoj društvenoj mreži, sada imati razlog više barem da probaju Google+.

Galerija

Bonus video: