Krapović: Prethodna vlast izdavala milionske blanko mjenice

Gradonačelnik Dragan Krapović tvrdi da je prethodna vlast izdavala sredstva obezbjeđenja bez kontrole
168 pregleda 14 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Zoran Đurić
Dragan Krapović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.06.2018. 19:00h

U Opštini Budva nema registra izdatih sredstava obezbjeđenja za pojedince i kompanije kojima je prethodna vlast davala blanko mjenice.

To je za „Vijesti“ kazao gradonačelnik Dragan Krapović, navodeći da je riječ o milionskim iznosima

„To su blanko mjenice, nešto što je vrlo lako naplativo.Veliki broj sredstava obezbjeđenja je izdato bez kontrole, blanko mjenice su praktično izdavane svima. I to je izdato protivzakonito. Jedini koji može da sanksioniše i odobri izdavanje sredstava obezbjeđenja je Skupština opštine“, naglasio je Krapović.

Prema njegovim riječima jako su neodgovorno radile prethodne gradske uprave.

„Te stvari sada dolaze na naplatu. Sreća u nesreći, bez neke namjere da hvalimo sebe i ovu upravu, uspijevamo da servisiramo sve do 5. u mjesecu. Račun Opštine nije bio nikada blokiran za vrijeme mog mandata, iako je za ovih godinu sa računa „skinuto“ prinudnim putem više od deset miliona eura“, naglasio je Krapović.

Prvi čovjek Budve tvrdi da ono čime ova gradska vlast može da se pohvali je da takvih sumnjivih aranžmana nijesu sklapali.

Ipak, aktuelnu vlast i dalje trese politička kriza, jer vladajuća koalcija ne uspijeva punih pet mjeseci da održi sjednicu lokalnog parlamenta i time nastavi sa donošenjem brojnih odluka, kako bi administraciju učinili još efikasijom, snizili cijene usluga i građanima smanjili namete.

Pojedine firme skinule gotovo dva miliona eura

Krapović je naveo da su u Opštini Budva samo u prethodna dva mjeseca zbog brojnih sumnjivih ugovora i poslova zaključivanih za vrijeme prethodnika, pojedine firme među kojima, kako je naveo, i članice organizovane kriminalne grupe, skinule gotovo dva miliona eura.

Bonus video: