Mandić i Knežević traže pasoše: Hoće da idu u Strazbur

Sjednica POSP-a održaće se u Strazburu 14. i 15. novembra, a prema informacijama “Vijesti” crnogorski poslanici će na sjednicu otputovati letovima preko Ljubljane i Frankfurta
95 pregleda 12 komentar(a)
Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.11.2018. 06:43h

Članovi Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević tražili su od Višeg suda da im vrati pasoše kako bi mogli prisustvovati sjednici Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) u Strazburu.

Knežević tvrdi da su poslanici DF-a dobili avionske karte za Strazbur.

“Bez obzira što nam je režim oduzeo pasoše prije petnaest dana, Andrija Mandić i ja smo od strane generalnog sekretara Skupštine dobili avionske karte za put u Strazbur gdje će se održati sjednica POSP-a. Smatramo da je to potvrdilo kako postoji puna koordinacija između predsjednika Skupštine i Višeg suda da se nama vrate pasoši zbog obavljanja poslaničke aktivnosti. Tako da ćemo se prije puta obratiti medijima sa aerodroma Golubovci i upoznati ih sa stavovima koje ćemo zastupati na sjednici POSP-a”, kazao je Knežević “Vijestima”.

Sjednica POSP-a održaće se u Strazburu 14. i 15. novembra, a prema informacijama “Vijesti” crnogorski poslanici će na sjednicu otputovati danas letovima preko Ljubljane i Frankfurta.

Zbog suđenja za slučaj poznat kao “državni udar”, Viši sud je oduzeo pasoše Mandiću i Kneževiću na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva.

Tada je ocijenjeno da poslanici DF-a u inostranstvu imaju “razvijene lične i društvene kontakte, što bi mogli da iskoriste u slučaju bjekstva ili skrivanja”.

Bonus video: