Marović: Nikada nijesmo imali žiro račune u inostranstvu

Đorđina Marović je danas odgovarala na pitanja odakle joj novac za kupovinu kuće u Babijem dolu, koja je kasnije prodata Krstoviću. Tvrdi da joj je novac u iznosu od 300.000 eura u kešu 2012. godine dao njen sin Miloš, a stekao ga je prodajom đedovine u Krimovici
136 pregleda 30 komentar(a)
Đorđina Marović, Foto: Zoran Đurić
Đorđina Marović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.06.2018. 17:32h

Đorđina Marović je decidna - tvrdi da ona i članovi njene porodice nikad nijesu imali žiro račune u inostranstvu pa ni u Švajcarskoj. Supruga Svetozara Marovića to je saopštila u podgoričkom Višem sudu gdje je svjedočila na ročištu povodom zahtjeva Specijalnog tužilštva da se trajno oduzme imovina od njenog supruga Svetozara i Radojice Krstovića.

Prije tri godine, podsjetimo, grupa međunarodnih novinara došla je do dokumenta iz švajcarskog ogranka banke HSBC, koji je otkrio da je Đorđina Marović, sakrila 3,8 miliona eura na računu u toj banci od 2006. do 2007. godine.

Račun je otvoren 6. februara 1998. godine, a u dokumentaciji se ne navode iznosi na računu iz prethodnih godina. Istraga o švajcarskom računu i dalje traje, a advokat porodice Marović tvrdi da tu nema ništa sporno.

"Specijalno tužilaštvo već duži period vodi istragu oko toga da li je zaista Đina kao bliska srodnica odnosno supruga Svetozara Marovića imala negdje račune u inostranstvu u Švajcarskoj i nakon svih provjera i kontrola nijedan račun nije pronađen", rekao je Zdravko Begović, advokat osuđenog Svetozara Marovića..

Đorđina Marović je danas odgovarala na pitanja odakle joj novac za kupovinu kuće u Babijem dolu, koja je kasnije prodata Krstoviću. Tvrdi da joj je novac u iznosu od 300.000 eura u kešu 2012. godine dao njen sin Miloš, a stekao ga je prodajom đedovine u Krimovici.

Marović se danas prisjetila mnogih detalja, počev od onih iz 93.godine kada je, kako je objasnila, u budvanskom Starom gradu kupila poslovni prostor i garsonjeru koju je kasnije prodala Prvoj banci i na taj način vratila dug koji je njen sin imao, do toga da su 90-ih dobro živjeli jer je imala ušteđevinu, a njen suprug Svetozar zarađivao od pisanja.

No kada je riječ o 2012. godini i prodaji zemljišta u Krimovici ništa joj nije poznato ni danas. Ne zna ni koju tačno parcelu, za koji iznos pa ni kome je prodao njen sin.

"Poslije svega što se desilo porodici Marović, činjenici da je to vrlo komplikovana situacija u pogledu nekretnina broju parcela i svega toga, ona zaista moguće opravdano nije danas iznijela tačan broj parcele koju je prodao njen sin da bi kupio tu kuću porodice Miljanić. Međutim, takođe je rekla da to sve postoji u dokumentaciji", rekao je Begović.

Marović je objasnila i da zbog velikih troškova kuću nijesu završili, već su 2015. godine donijeli odluku da je prodaju za 1,5 miliona eura. Njen brat Đorđe našao je Krstovića koji joj je, nakon potpisanog ugovora, preko računa, uplatio 300.000 eura, a ostatak od 1,2 miliona eura predao u kešu u njegovom salonu u Radanovićima, o čemu posjeduje i priznanicu.

Odgovarajući na pitanja, Marović je dodala i da je od prodaje dala sinu Milošu 300.000 eura kako bi platio novčanu kaznu na koju je osuđen.

Bonus video: