Masakr u košnici: 30 japanskih stršljenova protiv 30.000 evropskih pčela

Ovaj strašan trenutak u prirodi vekovječio je National Geographic i objavio u dokumentarnom filmu pod nazivom „Stršljenovi iz pakla“
0 komentar(a)
stršljenovi, pčele, Foto: Screenshot (YouTube)
stršljenovi, pčele, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 31.08.2016. 10:22h

National Geographic zabilježio je prije nekoliko godina nevjerovatan snimak, koji svjedoči o zapanjujućoj brutalnosti i surovim zakonima koji vladaju u svijetu prirode.

Desetine hiljada mrtvih, stotine povrijeđenih pčela osuđenih na smrt leže u bolovima bez snage da pomognu svojim mladima – to je epilog strašnog susreta 30 japanskih stršljenova i 30.000 pčela. Džinovski stršljenovi uletjeli su veliku košnicu kako bi se domogli meda i larvi i nemilosrdno napali desetine hiljada pčela, koje nisu uspjele da se odbrane.

Ovaj strašan trenutak u prirodi, koji bi se prije mogao nazvati masakrom nego bitkom, ovekovječio je National Geographic i objavio u dokumentarnom filmu pod nazivom „Stršljenovi iz pakla“.

Japanski stršljenovi su obično četiri puta veći od obične pčele. Nakon napada, oni obično međusobno razmjenjuju tjelesne tečnosti ne bi li jedni drugima dali dovoljno energije.

Izvor: Nacionalna geografija

Bonus video: