Medenica traži od Katnića da provjeri sutkinju Begović

Nezadovoljna stranka u postupku optužila je sutkinju Vesnu Begović da je dobila novac da donese odluku na njegovu štetu
626 pregleda 9 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.04.2018. 13:15h

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, proslijedila je glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću pismo u kojem je nezadovoljna stranka u sudskom procesu optužila sutkinju Vrhovnog suda Vesnu Begović za navodnu korupciju.

Specijalno tužilaštvo je, prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, odmah po dobijanju tog pisma i zahtjeva Medenice počelo sa provjerom tih navoda.

“Pritužba nezadovoljne stranke na rad i navodnu korupciju sudije Vrhovnog suda Vesne Begović dostavljena je nadležnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje i nadležnost, kao što se to uvijek postupa u svim slučajevima kada stranke predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore, putem pritužbi, ukazuju na sumnju u koruptivne radnje sudija i/ili sudske administracije”, navela je Medenica u odgovoru “Vijestima”.

Na pitanje koji su njeni dalji koraci i da li će, ukoliko se utvrdi da je sutkinja Begović nepravedno optužena, tražiti pokretanje postupka protiv osobe koja je iznijela te optužbe na njen račun, ali i koji su koraci ako se ispostavi da su optužbe utemeljene, odgovorila: “O osnovanosti predmetne pritužbe u pogledu postojanja krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti odlučiće nadležno državno tužilaštvo”.

“Vijestima” juče iz Specijalnog državnog tužilaštva nijesu odgovorili u kojoj je fazi izviđaj pokrenut tim povodom.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, Medenica je o pismu koje je dobila obavijestila koleginicu Begović koja je, isto kao i ona, tražila da se optužujuće pismo odmah proslijedi tužilaštvu.

Nezadovoljna stranka se, navodno, godinama sudi sa bliskim članom familije. Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, ta nezadovoljna stranka je u pismu, između ostalog, navela da mu je upravo član familije sa kojim je bio u sudskom sporu kazao da je presuđeno u njegovu korist jer je, navodno, sutkinji Begović za takvu sudsku odluku dao novac.

Begović je za sutkinju Vrhovnog suda izabrana 2000. godine i radi u Građanskom odjeljenju.

Vesna Medenica je jedna od rijetkih rukovodilaca državnih institucija koja odmah i oštro reaguje na svaku kritiku upućenu na račun rada sudija i ugrožavanje njihovog integriteta.

Bonus video: