Microsoft Crna Gora pokrovitelj trećeg Hakatona

0 komentar(a)
Hakaton, Foto: Hakaton
Hakaton, Foto: Hakaton
Ažurirano: 13.12.2014. 12:36h

Treći Hakaton, čiji je ovogodišnji pokrovitelj Microsoft Crna Gora, biće održan 20. i 21. decembra, u prostorijama Domena.

Takmičenje će biti organizovano na računarima koji na sebi imaju Windows 8 operativni sistem. Tema će o biti HTML5 aplikacija za djecu u početnim razredima osnovnih škola. Inspiracija za temu Hakatona bila je aktivnost Ministarstva prosvjete u vidu obezbjeđenja tableta za četiri razreda prvaka.

Organizatori vjeruju da djeci treba dati priliku da se sa „digitalnim“ svijetom upoznaju što prije i zato žele podržati eksperiment kreiranja aplikacije, tako što će dati zadatak programerima, projekt menadžerima, grafičkim i interfejs dizajnerima, tj. svima onima koji pomenutu temu doživljavaju bliskom, a puni su dobrih ideja.

Odabrani pojedinci, spojeni u timove, biće u prilici da smisle sljedeću generaciju nastavnog materijala za buduće prvake.

Hakaton prima maksimalno sedam timova sa četiri do pet članova.

Ove godine se ne prihvataju projekti koji su razvijani prije samog Hakatona, već moraju moraju biti razvijeni za vrijeme održavanja Hakatona. Učesnici će imati priliku da odaberu da li žele da naprave aplikaciju koja će djeci približiti znanja predviđena nastavnim programom, ili će iskoristiti priliku da djecu nauče nečemu potpuno novom.

Smjernice za razvoj aplikacije nalaze na digitalizuj.me i hakaton.me.

Organizatori Hakatona su, kao i prethodne dvije godine, softverska kompanija - Logate i digitalna zajednica Crne Gore - Digitalizuj.Me.

Pokrovitelj takmičenja, Microsoft Crna Gora, će pobjednicima dodijeliti laptop/tablete Asus Transformers T100.

Bonus video: