Microsoft patentirao virtuelne zagrljaje i rukovanja

Microsoftu je 11. decembra dodijeljen patent za grljenje, rukovanje ili bilo koji drugi oblik korišćenja force feedback tehnologije na daljinu
0 komentar(a)
Ljubav, telefon, Foto: Shutterstock.com
Ljubav, telefon, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 24.12.2012. 20:50h

Veze na daljinu najčešće ne uspijevaju, ali kada Microsoft jednog dana komercijalizuje svoj nedavno "osvojeni" patent čak bi i mogle da imaju šansu.

Prema navodima patenta rednog broja 8.332.755 u Američkom zavodu za patente, 11. decembra Microsoftu je dodijeljen patent za grljenje, rukovanje ili bilo koji drugi oblik korišćenja force feedback tehnologije na daljinu.

Nije poznato na koji način Microsoft planira da komercijalizuje uslugu, ali navode da bi je mogli da implementiraju za udaljene zagrljaje, rukovanja, manipulaciju dokumentima, pisanje po pločama na sastancima i slične situacije.

Da ne bi sve ostalo na običnim vibracijama, koje uobičajeno imamo već danas u force feedback uređajima poput kontrolera igraćih konzola i sličnima, Microsoft kaže da će ovdje biti riječ o taktilnom doživljaju, električnim nadražajima i stimulaciji, trodimenzionalnom prenosu sile, vibracijama, tresenju, promjenama temperature, zvukovima, teksturama i sličnim stvarima.

Bonus video: