Mladi DPS-a Tuzi obnovili ime Tito na brdu Dečić

"Te godine je Podgorica postala Titograd, a u čast toga, ime Tita je od kamenja postavljeno na ovom brdu i ubrzo postalo jedno od simbola Podgorice. Tako je i bilo sve do unazad dvadesetak godina kada su devastirana, a poslednje obnavljanje je organizovano prije desetak godina", kazali su iz DPS-a
367 pregleda 8 komentar(a)
DPS Tuzi Tito, Foto: DPS
DPS Tuzi Tito, Foto: DPS
Ažurirano: 11.11.2018. 11:06h

Savjet mladih DPS Tuzi organizovao je akciju obnavljanja imena Tito na brdu Dečić iznad Tuzi, saopšteno je iz te parije.

Oko dvadesetak mladih članova DPS-a Tuzi je na visini od 600 metara uredilo slova koja su se nalazila na ovom brdu još od 946. godine.

"Te godine je Podgorica postala Titograd, a u čast toga, ime Tita je od kamenja postavljeno na ovom brdu i ubrzo postalo jedno od simbola Podgorice. Tako je i bilo sve do unazad dvadesetak godina kada su devastirana, a poslednje obnavljanje je organizovano prije desetak godina", kazali su iz DPS-a.

Mladi DPS Tuzi su pokrenilu ovu akciju u susretu 15. decembra Danu oslobođenja Tuzi.

"Obnavljanjem slova kojima su se generacije ponosile, mladi DPS-a Tuzi su pokazali da primjeri iz prošlosti mogu da povezuju, a ne da dijele, te odali počast periodu mira i prosperiteta, poručujući da je jedinstvena antifašistička Crna Gora budućnost za koju se zalažu", kazali su u DPS-u.

Galerija

Bonus video: