Na crnogorsko primorje dolazi 500 motociklista

Ideja vodilja manifestacije je "Sportskim druženjem i zabavom protiv droge i alkohola", kažu organizatori
65 pregleda 9 komentar(a)
motorijada Sutomore
motorijada Sutomore
Ažurirano: 01.09.2015. 18:52h

Sutomore će i ove godine da bude domaćin tradicionalnog okupljanja motociklista sa prostora bivše Jugoslavije. Trinaesta motorijada pod nazivom “Dani motorijade u Sutomoru”, ove godine će se održati od 11, 12. i 13. septembra.

"Ideja vodilja ove manifestacije je 'sportskim druženjem i zabavom protiv droge i alkohola', a konkretan cilj razvoj zdravog, aktivnog, sportskog i rekreativnog turizma u Sutomoru, Spiču, Baru, Crnoj Gori i eks Jugoslaviji“, kaže Ivan Zanković, direktor kompanije “LLOYD” iz Sutomora, koja je organizator motorijade.

"Suština i smisao okupljanja motorista u Sutomoru je obnavljanje starih i uspostavljanje novih prijateljstava i drugarskih veza između motorista i sportista uopšte, kao i između bratskih južnoslovenskih i svih drugih naroda i narodnosti na Balkanu i u Evropi uopšte”.

Organizator navodi da je ove godine najavljeno preko 500 motorista, prateći konvoji automobila i motorizovana logistika iz svih krajeva svijeta koji će svojim učešćem uveličati ovaj jedinstveni moto-spektakl u Crnoj Gori i upotpuniti turističku ponudu Sutomora i crnogorskog primorja u cjelini.

Motoristi koji dolaze većinom su ugledni i materijalno dobrostojeći ljudi koji širom Balkana i Evrope posjećuju sve značajnije moto skupove i moto manifestacije i najdirektniji i najoriginalniji su propagatori sportskog turizma.

Sutomorska septembarska motorijada ušla je u internacionalne kalendare moto skupova, nalazi se na internet sajtu evropskih moto-asocijacija i u oblasti moto-sporta dobila je svoje ustaljeno i značajno mjesto na prostoru Balkana i jugoistočne Evrope, jer ima dugu tradiciju i jedinstvena je manifestacija ove vrste u Crnoj Gori i na jadranskoj obali.

Besplatan kamp sa 2.000 mjesta za šatore

Organizator je obezbijedio i besplatan “bajkerski ručak” centralnog dana motorijade, a nakon završetka manifestacije obezbijeđen je besplatan kampovski smještaj za sve motoriste koji dođu u Sutomore i koji žele da produže boravak u Sutomoru i na crnogorskom primorju.

Kamp ima preko 2.000 mjesta za šatore, i u njemu su zadovoljeni svi plansko-organizacioni, higijensko-tehnički i drugi uslovi, saopštio je organizator.

Tu je i zabavno-muzički i sportsko-takmičarski program.

Bonus video: