Na Zabjelu traže park i dječje igralište

Stanovnici Ulice Branka Miljkovića u podgoričkom naselju dostavili peticiju Glavnom gradu
352 pregleda 1 komentar(a)
Ulica Branka Miljkovića, Zabjelo, igralište, Foto: Google Maps
Ulica Branka Miljkovića, Zabjelo, igralište, Foto: Google Maps
Ažurirano: 11.06.2018. 07:53h

Stanari Ulice Branka Miljkovića iz podgoričkog naselja Zabjelo, dostavili su peticiju za izgradnju igrališta i parka u tom dijelu grada.

Iz Glavnog grada su potvrdili “Vijestima” da su upoznati sa peticijom, te da je planski dokument za to područje u izradi. Taj posao je povjeren preduzeću “MonteCEP” iz Kotora.

Mještani su istakli da je tamo izgrađen veliki broj zgrada, da je sve pretvoreno u beton i da nema klupa ni drveća.

„Djeca nemaju mogućnosti da se bezbjedno igraju i provode svoje slobodno vrijeme. Igraju se na ulici, zbog čega im je ugrožena bezbjednost, jer je saobraćaj frekventan i ne vode svi računa kako voze automobile“, saopštili su stanari.

Kako su objasnili, izgradnjom parka bi i stariji mještani dobili prostor, gdje bi mogli da borave u slobodno vrijeme. Mještani su ranije saopštili da samo u pomenutoj ulici živi preko pedesetoro djece, uzrasta do deset godina, te je za njih neophodna izgradnja parka i igrališta.

Iz Glavnog grada su saopštili da je Detaljni urbanistički plan “Zabjelo 9 ” prestao da važi, a da je i tim dokumentom bila predviđena izgradnja igrališta i parka.

“ Isto rješenje je zadržano i Prostorno-urbanističkim planom Glavnog grada Podgorice. Bitno je napomenuti da je predmetna površina planirana na zemljištu većinom u privatnoj svojini. Okvirno dvije trećine ukupne površine je planirano na katastarskim parcelama u svojini privatnih lica”, pojasnili su iz Glavnog grada.

Stanari su istakli da je u toku izgradnja još nekoliko stambenih zgrada i predložili da se park i igralište naprave na parceli u zahvatu ulica Ilije Plamenca, 27. marta, i Branka Miljkovića, odnosno preko puta stovarišta “Đurović”.

To je lokacija, za koju iz Glavnog grada navode da je većinom u privatnoj svojini.

Bonus video: