Nakon 10 mjeseci odlaganja, konačno bijeli „iPhone“

Prognoze su da će novi model podstaći tražnju dok Apple radi na novoj generaciji svog najprodavanijeg uređaja, koju ipak neće predstaviti na godišnjoj konferenciji u junu
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2011. 14:44h

Apple Inc. će početi sa prodajom dugoočekivane verzije telefona „iPhone 4“ u bijeloj boji, za nekoliko sedmica, poslije gotovo 10 mjeseci odlaganja.

Novi model će najprije biti dostupan u Sjedinjenim Državama, posredstvom mobilnih operatera AT&T i Verizon, i to krajem ovog mjeseca, saopštili su izvori bliski marketing timu Applea.

Razlog za tako dug vremenski period pripreme komercijalizacije, jesu tehnički problemi u izradi. Preciznije, prema nekim navodima, bijela boja, koja je usljed zagrijavanja uređaja otpadala sa kućišta. Sada su sve prepreke otklonjene i nova verzija je spremna za prodaju.

Prognoze su da će novi model podstaći tražnju dok Apple radi na novoj generaciji svog najprodavanijeg uređaja, koju ipak neće predstaviti na godišnjoj konferenciji u junu kao što su mnogi očekivali.

Kao potvrda vijesti o konačnom lansiranju bijelog „Iphonea“, jeste i nedavni post potpredsjednika kompanije Fila Šilera, na njegovom Twitter nalogu, da je novi model spreman za prodaju na proljeće.

Bonus video: