Nakon igre LineAge2 i Aion postaje besplatan za igranje

U kompaniji Gameforge, NCsoft ima jakog partnera na svojoj strani kako bi se igra dalje razvijala i stalno poboljšavala
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2012. 20:12h

Aion MMO igra sada ima besplatan model igranja, što znači da igrač više ne mora da plaća mjesečnu preplatu za svoj nalog ako želi da posjeti virtuelni svijet mitoloških bića i heroja.

Igra jeste besplatna ali da bi imala sistem samofinansiranja dodat je Game Shop, opcija za igrače koji žele da ubrzaju svoje napredovanje u virtuelnom svijetu ili da uljepšaju izgled svog heroja.

U isto vrijeme sa prelaskom na besplatan model igre dolazi i do promjene izdavača igre.

U kompaniji Gameforge, NCsoft ima jakog partnera na svojoj strani kako bi se igra dalje razvijala i stalno poboljšavala.

Gameforge tim ne samo da će biti odogovoran za nove severe, već će biti zadužen i za rad i podršku u igri.

Igra koja je krenula sa premijerom i prvim online serverima u Južnoj Koreji stigla je u Evropu i Sjevernu Ameriku u septembru 2009. godine. Prema NCSoft-u, Aion je najveće MMO izdanje u posljednjih nekoliko godina,u Južnoj Koreji, Kini, Tajvanu i Japanu preko 400.000 igrača unaprijed kupuje igru i u prva četiri dana nakon premijere igre bilježi preko milion igrača.

U Sjevernoj Americi igru je kupilo 500.000 igrača dok se u Evropi bilježi cifra od 470.000 igrača. Igra dobija i pozitivne ocjene i dobija razna priznanja za najbolju igru u 2008. i 2009. godini od "Korean Game Awards" i raznih Gaming sajtova.

Za više informacija o samoj igri Aion možete naći na www.teamzone.biz.

Bonus video: