Nastavak suđenja "Kavčanima": Svjedocima niko nije prijetio

Danas su pred Višim sudom svjedočili Vojislav Bujković i njegovi bratanići
958 pregleda 2 komentar(a)
Viši sud, Foto: Printscreen (YouTube)
Viši sud, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 05.07.2018. 19:19h

Svjedok Vojislav Bujković kazao je je danas u podgoričkom Višem sudu u nastavku suđenja “Kavčanima” da poznaje Slobodana Kašćelana, Stefana Brnovića i Gorana Ljubatovića iz grada, te da nijesu u lošim odnosima.

Bujković je kazao da mu je sin Krsto pokazao poruke u kojima je pisalo će biti ubijen on i njegov brat.

“Ja sam njemu rekao da pođemo u SUP i da to prijavimo. Pisalo je u poruci da donese 50. 000 eura. Mi nismo dali taj novac, a saslušavani smo povodom svakog ubistva na Primorju samo da bi se napravila dimna zavjesa”, naveo je Vojislav Bujković.

Prije dvije godine u eksploziji je uništeno vozilo,,audi A8” koje je bilo vlasništvo pokojnog strica Bujkovića, za šta je on sumnjao da je prijetnja.

“Eksploziju je čulo pola Crne Gore. Bio sam bio udaljen 70 metara. Kako sam je doživio? Dabogda svi doživjeli tako ko ne gledao pravdu u ovom sistemu”, zaključio je Vojislav Bujković.

Danas su svjedočili su i bratanići Vojislava, Dejan i Jovan Bujković. Svjedok Dejan Bujković naveo je da ne poznaje nikog od optuženih, te da nije bilo naznaka da će se ekspolozija dogoditi.

“Bio sam u Tivtu na rođendan, a majka mi je javila da se dogodila eksplozija. Otišao sam do lica mjesta i vidio,,audi 8“. Ja nikad nijesam imao prijetnje ni od ovih ili bilo kojih drugih lica, nemam razlog da ih krivično gonim i ne osjećam se ugroženo”, kazao je svjedok.

Jovan Bujković ispričao je da je vozilo bilo od njegovog pokojnog oca i da je na parkingu bilo mjesec prije eksplozije.

“Ljubatovća znam jer smo iz istog sela ali nemamo dodirnih tačaka. Nikada nijesam imao prijtnje”, rekao je Bujković.

Optužnicom specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića, okrivljeni Slobodan V. Kašćelan iz Kotora koji je u bjekstvu i Igor M. Božović su organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove kako bi se bavili zelenaštvom, švercom droge, pranjem novca. Oni su navodno bili zaduženi za planiranje i vršenje krivičnih djela, ali i davanje uputstava i naredbe ostalim članovima kriminalne organizacije.

Optužnica je podignuta i protiv Vladimira M. Božovića, u bjekstvu, Davora M. Prelevića, u bjekstvu, Miloša D. Radonjića, u bjekstvu, Siniše S. Vlahovića, iz Kotora, u bjekstvu, Aleksandra M. Đurišića iz Kotora, Kavač bb, u bjekstvu, Stefan S. Brnović iz Prčnja, Đerđa N. Camaja iz Vuksanlekića, Tuzi, Igora M. Đurišića, iz mjesta Kavač kod Kotora, Aleksandre M. Bogdanović iz Kotora, braće Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, oba iz Dobrote kod Kotora, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića iz Lastve.

Bonus video: