Naučnici sa Oksforda kreću u lov na Jetija

Iako se većina ljudi slaže da je Jeti mitološko biće, neki od najvećih svjetskih naučnika misle drugačije. Naučnici sa Univeziteta u Oksfordu odlučili su da krenu u lov na Jetija da bi konačno saznali da li je ovo biće ikada postojalo
445 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2012. 20:11h

U saradnji sa Muzejom zoologije iz Lozane u Švajcarskoj, Oksfordski univerzitet je pozvao sve ljude i organizacije, koji imaju navodne dokaze o postojanju Jetija, da ih donesu na ispitivanje. Materijal na ispitivanje može dostaviti bilo ko. Sve što morate reći o uzorku je gdje i kada je pronađen, prenosi Gizmodo.

Kada sakupe dovoljan broj uzoraka, odabraće najvjerodostojnije i od vlasnika će tražiti dozvolu za kompletno ispitivanje, uključujući i genetsku analizu. Uz malo sreće, u istragu će biti uključeni najbolji dokazi o postojanju Jetija.

"Teorije o identifikaciji ove vrste variraju od ideja o preživljavanju sporednih vrsta u evoluciji čovjeka, kao što su Homo neanderthalensis ili Homo floresiensis, preko velikih primata, kao što je Gigantopithecus, koji su izumrli, pa do nepoznatih vrsta primata ili lokalnih podgrupa crnog ili smeđeg medvjeda", kazao je Brajan Sajks sa Univerziteta u Oksfordu.

Istraživači su rekli da su uzorci dlake najpoželjniji kao dokazi o postojanju Jetija.

Galerija

Bonus video: