Laboratoriju Nikole Tesle podižu iz pepela

Centar će služiti u obrazovne i istraživačke svrhe, a svako ko ima dobru ideju moći će da pokuša da izgradi prototip koristeći radni prostor, mašine i stručno znanje
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2014. 07:21h

Osnivač kompanije "Tesla Motors" Elon Mask doniraće milion dolara za nastavak rekonstrukcije Tesline laboratiorije na Long Ajlandu.

Hafington post opširno piše o građevini koja je prešla dug put od propasti do obnove, za koju, da bi postala Teslin naučni centar, treba da se prikupi između pet i osam miliona dolara.

Maskova donacija biće naredni korak ka otvaranju Teslinog naučnog centra u Vordenklajf (TSCW). Prvi korak preduzet je u maju 2013, kada je za 850.000 dolara kupljeno imanje od šest i po hektara za TSCW. Ova sredstva obezbijedila je ekipa entuzijasta koji sebe nazivaju „Ajde da gradimo prokleti Teslin muzej“ i za manje od šest mjeseci prikupili su 1,37 miliona dolara.

Centar će služiti u obrazovne i istraživačke svrhe, a svako ko ima dobru ideju moći će da pokuša da izgradi prototip koristeći radni prostor, mašine i stručno znanje koje će centar staviti na raspolaganje.

Osam činjenica o Nikoli Tesli koje vjerovatno nijeste znali >>>

Bonus video: