Produžen rok rok za prijavu na takmičenje "Transformers Roadshow" - Vijesti.me
ZBOG VELIKOG INTERESOVANJA

Produžen rok rok za prijavu na takmičenje "Transformers Roadshow"

Cilj takmičenja je prepoznati inovatore, naučnike i preduzetnike sa idejama koje mogu podržati jedan ili više Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija

Transformers Roadshow
Transformers Roadshow (Foto: Transformers Roadshow)

Takmičenje u inovacijama "Transformers Roadshow" Islamske razvojne banke (Islamic Development Bank - IsDB) koje se organizira ove godine u Bosni i Hercegovini i regionu, privukao je veliku pažnju zainteresiranih inovatora i preduzetnika u regionu.

Zbog toga su organizatori "Transformers Roadshow" donijeli odluku da rok za prijavu radova za ovo takmičenje produže do 16. septembra.

Cilj takmičenja je prepoznati inovatore, naučnike i preduzetnike sa idejama koje mogu podržati jedan ili više Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, povezati ih sa onima koji mogu prenijeti relevantno znanje i podršku, uključujući finansiranje, te koji im mogu ponuditi nove poslovne mogućnosti ili jednostavno strateške
savjete.

IsDB je pokrenula "Transformers Roadshow" kao platformu za podršku radu inovatora i preduzetnika širom sveta, u okviru Fonda za inovacije i tehnologiju vrednog 500 miliona američkih dolara. Kroz takmičenje se pronalaze i podržavaju nove ideje koje mogu pomoći zajednicama da izgrade zdraviju i prosperitetniju budućnost.

Svi zainteresovani trebaju da je registruju na IsdB Engage platformi
www.isdb-engage.org <http://www.isdb-engage.org>  i svoju ideju
prijaviti online na linku
https://www.isdb-engage.org/en/challenge/transformers-roadshow.

Najbolje ideje će biti prezentovane pred stručnim žirijem 28. septembra u Sarajevu, u okviru trećeg dana održavanja sajma Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019, a tri najbolje će dobiti novčanu nagradu od po 3.000 američkih dolara i priliku da se predstave na svjetskom takmičenju u inovacijama u Senegalu.