Tim iz Crne Gore na globalnom takmičenju o inovacijama

Tim Balkans inventors je, kako kažu, u organskoj proizvodnji u Crnoj Gori vidio budućnost
96 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2013. 20:21h

Od 12 timova koji će učestvovati u finalu na Challenge future, globalnom takmičenju za studente o inovacijama i održivom razvoju, nalazi se i tim iz Crne Gore.

Tim Balkans inventors, koga čine članovi - studenti Ekonomskog fakulteta - Džemal Lekić, Miloš Joksimović i Danica Čelebić, kao i mentor mr Vladimir Vulić, uspio je da se plasira u finale koje će se održati u Sloveniji.

Ove godine godine su takmičari mogli da učestvuju u jednom od 3 izazova: Make.it.WORK, The Future of Work i My Dream Job, na način što su u prvom eliminacionom krugu prezentovali svoju ideju za razvoj manje razvijenih zemalja, pa se zatim u polufinalu tražilo da unaprijede svoju ideju i prezentuju je challenge future zajednici. U prvom krugu takmičenja bilo je 15 ideja iz Crne Gore, u polufinalu je bilo 8, a u finalu je prošao samo 1 tim - Balkans inventors. (ili od 1360 timova 12 je prošlo u finale, a jedan od njih je Balkans inventors).

Tim Balkans inventors je, kako kažu, u organskoj proizvodnji u Crnoj Gori vidio budućnost.

Tvrde da Crna Gora ima ogroman potrencijal u ovoj djelatnosti, a da isti može iskoristiti na način što će se pomoći postojećim proizvađačima organske hrane i motivisati nove da pristupe ovom vidu proizvodnje hrane.

Super finale će biti održano krajem septembra u Sloveniji. Biće organizovan samit, gdje će se na jednom mjestu okupiti timovi iz cijelog svijeta i boriti se za neku od nagrada.

Challenge future broji 34.839 članova, iz 242 zemlje i 1.803 škole.

Ideju možete pogledati OVDJE

Galerija

Bonus video: