Nevrijeme u Podgorici i Tuzima: Oštećeni plastenici, pod vodom prilazi kućama

Pozivamo čitaoce portala "Vijesti" da nam na mail adresu portal@vijesti.me pošalju fotografije ili snimke nevremena
439 pregleda 4 komentar(a)
nevrijeme Podgorica, Foto: Čitalac Vijesti
nevrijeme Podgorica, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 30.10.2018. 10:03h

Kiša koja satima ne posustaje pričinjava značajne štete na ulicama Podgorice i Tuzi.

Tako se pojedinim kućama ne može prići od ogromnih lokvi, slična je situacija i sa podvožnjakom od Zagoriča prema Zlatici. Pod vodom su i dvorišta.

Jak vjetar i kiša oštetili su i plastenike u selu Vranj, u blizini Tuza. U istom mjestu, vjetar je čupao i drveće iz korijena.

Meteorolozi najavljuju da bi kiša mogla da stane do večeras.

Direktorat za vanredne situacije ranije je upozorio na to da se u periodu od 27. do 30. oktobra očekuju očekuju obilnije padavine u centralnim i južnim djelovima, a naročito na jugozapadu zemlje, zbog čega su poslali upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti.

Pozvali su i građane da preduzmu neophodne preventivne aktivnosti u cilju zaštite imovine.

"Poziv je poslat svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spašavanja, Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Direkciji za saobraćaj, nacionalnim parkovima, CEDIS-u, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Željezničkoj infrastrukturi Crne Gore, Crnagoraputu, kao i Aerodromima Crne Gore, Aerodromu Podgorica i Aerodromu Tivat, te Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume. U pozivu je data detaljna informacija o očekivanoj meteorološkoj situaciji, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj vremenskih neprilika", saopšteno je iz tog Direktorata MUP-a.

Galerija

Bonus video: