Niantic priprema igricu o svijetu Harija Potera

Poznato je samo da će se oslanjati na svijet iz popularnih knjiga i filmova o malim čarobnjacima, te da će se igrati u nekom vidu proširene stvarnosti
0 komentar(a)
Hari Poter, Foto: Shutterstock.com
Hari Poter, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 09.11.2017. 17:06h

Niantic je potvrdio da će 2018. godine izbaciti mobilnu igru u proširenoj stvarnosti sa tematikom vezanom uz svijet Harija Potera.

Niantic Labs, američki studio koji se proslavio i obogatio prošlogodišnjim megahitom na mobilnim platformama, igrom Pokemon Go, sada je najavio novu igru – takođe u proširenoj stvarnosti.

Kako piše Bug.hr, ova kompanija razvija igru Hari Poter: Wizards Unite u saradnji sa gigantom zabavne industrije, kompanijom Varner Bros.

Za sada ne postoje gotovo nikakvi detalji o samoj igri.

Poznato je samo da će se oslanjati na svijet iz popularnih knjiga i filmova o malim čarobnjacima, te da će se igrati u nekom vidu proširene stvarnosti. Taj se koncept sa Pokemonima pokazao prilično uspješnim, prenosi N1.

Kako je Niantic izradio i igru Ingress, koja takođe zahtijeva kretanje po stvarnom prostoru i prikupljanje "moći" vezanih uz lokaciju, spekuliše se da bi Hari Poter: Wizards Unite isto tako mogao od igrača da traži da luta gradovima u potrazi za raznim magijama i drugim moćima.

Bonus video: