Ništa od Nutelle - nova verzija Androida dobila službeni naziv

Uz lansiranje Android Nougat verzije, korisnici mogu očekivati ​​lansiranje dva HTC Nexus pametnih telefona
79 pregleda 0 komentar(a)
Android Nutella
Android Nutella
Ažurirano: 04.07.2016. 13:02h

Bilo je puno razgovora o Androidu u zadnje vrijeme, posebno oko toga kako će se Android N i službeno zvati.

ICTbusiness objavljuje da je sada poznato kako se radi o mobilnom operativnom sistemu Android Nougat. Google je takođe otkrio Android Nougat statuu koja se sada nalazi na travnjaku Googleovog sjedišta u Mountain View u Kaliforniji.

Iako do sada nije bilo jasno hoće li Android Nougat biti 7.0, nedavni tweet na službenom Android Twitter profilu potvrdio je kako će Android Nougat zapravo biti 7.0 verzija. Android Nougat Developer Preview verzija trebalo bi da stigne već 5. jula, a u trećem kvartalu ove godine trebalo bi biti i službeno lansiranje Android Nougat verzije.

Uz lansiranje Android Nougat verzije, korisnici mogu očekivati ​​lansiranje dva HTC Nexus pametnih telefona. Za veći telefon pod imenom „Marin“ već su iscurile neke specifikacije, no nema nikakve službene potvrde o njima od strane Googlea ili HTC-a.

Pojavio se i Googleov video na kojemu se prikazuje snimak službenog otkrivanja Android Nougat statue te ljudi koji se slikaju i vesele oko nje. Evo i prve slike sa Android Centrala:

Bonus video: