Novi fotoaparati u 2011.

Fotoaparati koji nas očekuju su otporni na vodu, imaju ekrane osetljive na dodir i moći će da prave 3D fotografije. Predstavljamo vam najzanimljivije modele iz niže i srednjeg klase.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2011. 20:38h

Kodak Kompanija „Kodak” je prvi put napravila fotoaparat otporan na vodu. Model „EasyShare Sport” je mali aparat od 12 megapiksela čije je kućište otporno na vodu. „Kodak” je uspio da proizvede jedan od najjeftinijih modela u toj kategoriji pa je preporučena cijena ovog fotoaparata u Americi svega 79 dolara.

Sony Japanski gigant je osvježio seriju svojih najjeftinijih „Cybershot” fotoaparata i najavio pet novih modela od 16 megapiksela. Japanski proizvođač izgleda želi da ponovo zaoštri trku sa megapikselima koja je tek nedavno uspješno zaustavljena kada su korisnici shvatili da je kvalitet fotografija počeo značajno da opada bez obzira na broj megapiksela.

„Sony” će u svoje kompaktne fotoaparate ugrađivati Exmor CMOS, svjetlosni senzor koji bi trebalo da omogući solidan kvalitet fotografija. Najavljeni modeli nose oznake DSC-TX100V, DSC-TX10, DSC-HX7V, DSC-WX10 i DSC-WX9. Od navedenih ćemo izdvojiti model TX10 koji je otporan na vodu, prašinu i hladnoću. Pomalo je neobično, doduše, što je „Sony” odlučio da se osloni na ekran osetljiv na dodir, kao način upravljanja ovim fotoaparatom. Ovaj fotoaparat takođe pravi i 3D slike.

Samsung Model SH100 s WiFi adapterom omogućava dijeljenje fotografija sa drugim uređajima. Sam aparat nema GPS prijemnik, ali se može spojiti s pametnim telefonom.

Panasonic I „Panasonic” je osvežio seriju najjeftinijih aparata sa modelima FP5, FP7, FH27, FH25, FH5 i FH2. Novost u ponudi je serija fotoaparata S.

Olympus Novi modeli serije „Tough” - TG-310 i TG-610 nude izradu fotografija od 14 megapiksela. Novost je mogućnost snimanja 3D fotografija na kopnu i pod vodom. Oba fotoaparata stižu u prodaju u februaru.

Bonus video: