Novi peh: Samsung povukao 2,8 miliona veš mašina

Iz kompanije je saopšteno da 34 modela mašine proizvedenih između marta 2011. i novembra 2016. godine imaju određene greške
102 pregleda 0 komentar(a)
veš mašina, Foto: Shutterstock.com
veš mašina, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 04.11.2016. 21:02h

Južnokorejska kompanija "Samsung" povukla je 2,8 miliona mašina za veš sa tržišta u SAD nakon više slučajeva odvajanja vrata tokom pranja zbog čega je jednoj osobi slomljena vilica.

Iz kompanije je saopšteno da 34 modela mašine proizvedenih između marta 2011. i novembra 2016. godine imaju određene greške. Devet osoba prijavilo je povrede zbog mašine, a više od 700 ljudi prijavilo je probleme sa prekomjernim vibriranjem aparata i odvajanjem vrata. "Na odluku o povlačenju smo se odlučili nakon mnogobrojnih pritužbi da bubanj u tim mašinama ispada iz ležišta što izaziva prekomjernu vibraciju, a što je u nekim slučajevima rezultiralo odvajanjem vrata od ostatka mašine", saopšteno je iz kompanije, prenosi BBC.

Ovo nije jedini peh južnokorejske kompanije. Nedavno su sa tržišta povukli sve modele najnovijeg telefona Galaxy Note 7 a prekinuta je i njegova dalaj proizvodnja zbog problema sa zamozpaljivanje.

Bonus video: