Novi renoov SUV model: "Kađar" se ne boji ni pustinje ni prašume - Vijesti.me
"VIJESTI" NA PROMOCIJI

Novi renoov SUV model: "Kađar" se ne boji ni pustinje ni prašume

Vozilo čije je ime složenica dvije francuske riječi - kad (quad), za pogon na sva četiri točka, i jar, što označava agilnost, u potpunosti je opravdao taj naziv na testu u Deliblatskoj peščari

Reno kađar (Novine)
Reno kađar (Novine)

Spolja izgleda mnogo manji nego što zaista jeste, ali kada  se  uđe u novu uzdanicu Renoa, shvatite koliko je „ kađar “ moćan, velik i veoma utegnut krosover.

Automobil koji će  se  ove sedmice naći na crnogorskom tržištu je brat blizanac „nisan kaškaija“, pošto je nastao na njegovoj osnovi. Alijansa francuskog i japanskog proizvođača automobila je iznjedrila vozilo koje će pokušati da  se  probije na zasićenom C segmentu SUV krosovera.

U Renou su svjesni da to  ne će biti nimalo lako. Direktni konkurenti „kađaru“ su „kia sportaž“, „hjundai tuson“, „folksvagen tiguan“, „pežo 3008“ i već pomenuti „kaškai“, zbog čega su  se  Francuzi potrudili da sve dovedu do perfekcije. Automobil koji  se  proizvodi u španskoj Palensiji je ili počeo ili će uskoro početi da se  prodaje u 70 zemalja Evrope i Afrike, a 2016. će krenuti u osvajanje tržišta koje  se  najbrže razvija na svijetu - kineskog. Zbog toga je francuski gigant počeo izgradnju fabrike, koja će biti otvorena početkom godine u Vuhanu.

Vozilo čije je ime složenica dvije francuske riječi - kad (quad), za pogon na sva četiri točka, i jar, što označava agilnost, u potpunosti je opravdao taj naziv na testu u Deliblatskoj peščari. Novinari iz regiona su na prašnjavoj, blatnjavoj stazi mogli da osjete kako  se  „kađar“ ponaša van asfalta.

Reno kađar (Novine)
Reno kađar (Novine)

Lagano je prošao sve prepreke, uključujući i zanimljiv poligon, čijih je 200 metara bilo ispunjeno svakojakim nagibima, kosinama, blatom, velikim padovima...

Dimenzije i motori

„Kađar “ je dug 4.449 milimetara, širok 1.836 i visok 1.609. Dimenzije jasno govore da je u pitanju dosta veliki automobil, iako na prvi pogled djeluje mnogo manje. Gepek ima kapacitet 472 litra, a spuštanjem zadnje klupe  se  dobija još 1.006 litara.

„Reno“ je odlučio da u novi automobil ugrađuje tri agregata, standarda Euro 6b. Za automobil koji zavisno od opreme ima od 1.306 do 1.536 kilograma izabran je jedan benzinski i dva dizelska motora. Benzinski je neočekivano male kubikaže - svega 1.197 cm3. Ali, zato razvija 130 „konjskih snaga“ i od 0 do 100 km/h stiže za 10,1 sekundi, što je više nego pristojno. Uzgred, ima i lanac a  ne  kaiš, pa je lakši za održavanje.

Reno kađar (Novine)
Reno kađar (Novine)

Sa dizelima  se  nije previše eksperimentisalo, pošto  se  koriste već dokazani agregati. Francuski ponos 1,5 dCi ima 1.461 kubik i 110 „konjskih snaga“, a u fabrici ističu da troši svega 3,8 litra na 100 kilometara i izbacuje tek 99 grama ugljen-dioksida po kilometru. DCi 1.6 (1.598 cm3), koji smo vozili u Deliblatskoj peščari, razvija 130 „konja“. Proizvodi  se  i sa pogonom na sva četiri točka i EDC mjenjačem, a ima odličan obrtni momenat od 320 Nm na 1.750 obrtaja.

Dizajn

Kao i uvijek, Renoovi automobili nemaju problema sa izgledom. Maska koja je korišćena kod „klija“ i „kaptura“ je samo uvećana za „ kađar “, a LED svjetla u obliku slova C daju prednjem dijelu prelijep dizajn. Za udobnost u kabini je dovoljno reći „francuska“, a ima mnogo prostora i za visoke vozače. Zbog toga je lako sjesti čak i iza nekoga ko ima dva metra...

Reno kađar (Novine)
Reno kađar (Novine)

Kao i svi noviji automobili, ima razne sisteme za pomoć vozaču (EasyPark, upozorenje za prekoračenje brzine, za prelazak u drugu traku...), ali senzori stvaraju problem kada  se  vozite po blatu. Sve to, ipak, riješi obično pranje.

Cijene za naše tržište bi trebalo da budu poznate tokom ove sedmice, a očekuje  se  da će osnovna verzija koštati oko 18.000 eura.


Najčitanije iz sekcije Vijesti