NSA razvija kod za bolju sigurnost Android sistema

Portparolka NSA Vani Vajns je kazala da će svi novi telefoni, tableti, televizori, automobili i drugi Android uređaji u sebi imati NSA kod
4 komentar(a)
Ažurirano: 13.07.2013. 09:09h

U buduće verzije Google Android operativnog sistema biće ugrađivan kod koji je još od 2011. godine razvija američka Agencija za nacionalnu bezbjednost (NSA), piše ICTBusiness.info.

Prema riječima Džerija Hildebrenda, NSA taj kod neće koristiti za bilo kakve operacije praćenja Android korisnika.

Kod je predstavljen kao bezbjednosno poboljšanje za Android sistem i on će izolovati aplikacije kako bi hakeri i oglašivači bili spriječeni u dobijanju pristupa ličnim ili poslovnim podacima sačuvanim na uređajima korisnika.

Portparolka NSA Vani Vajns je kazala da će svi novi telefoni, tableti, televizori, automobili i drugi Android uređaji u sebi imati NSA kod.

U kompaniji Google su potvrdili da Android sistem već sadrži neke stvari koje je napravila NSA, ali naglašavaju da su svi kodovi koje Android sadrži dostupni na source.android.com.

Hildebrend navodi činjenicu da je Android sistem otvorenog koda i da je njegov kod dostupan svima. On dodaje i da nema razloga za zabrinutost korisnika.

NSA još nije objavila zvanično saopštenje o povezanosti projekta za poboljšanje bezbjednosti Adroid sistema sa projektom PRISM.

NSA na Android kodu radi od 2011. godine što je nastavak njihovog SE Linux projekta, pie ICTBusiness.info.

Bonus video: