NVO Aktivna zona organizuje javnu diskusiju sa istoričarem Petrom Glendžom: "Gomilaju se problemi u crnogorskoj prijestonici..."

"Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane da se pridruže diskusiji i informišu se o tome što svi mi možemo da uradimo da naš grad učinimo boljim, kao i da čujemo mišljenja i stavove ovog mladog Cetinjanina, koji ne odustaje od svog grada"
67 pregleda 2 komentar(a)
Ponor, Foto: NVO Aktivna zona
Ponor, Foto: NVO Aktivna zona
Ažurirano: 14.08.2018. 08:07h

NVO Aktivna zona organizuje u petak 24. avgusta javnu diskusiju "Cetinje na Ponoru 2018." sa istoričarem Petrom Glendžom, kako bi javnosti još jednom skrenuli pažnju na potrebu da se što hitnije započne sa rješavanjem velikog broja problema, zbog kojih sve veći broj građana napušta grad, saopšteno je iz te NVO.

"Gomilaju se problemi u crnogorskoj prijestonici, a za mnoge građani ni ne znaju. Simbolički smo uvezali događaj na Ponoru sa činjenicom da je Cetinje zaduženo više od 35 miliona eura, da i dalje nema riješeno pitanje vodosnabdijevanja i odvoda otpadnih voda, da nema strateškog dokumenta u oblasti razvoja turizma - kao glavne privredne grane, da su mnogi kapitalni projekti prekinuti ili nijesu ni započeti, građani napuštaju grad u sve većem broju, a nije ni jasna perspektiva grada u budućnosti. Diskusiju organizujemo 24.08.2018. godine, na cetinjskom Ponoru, sa početkom u 19 časova, sa istoričarem i građanskim aktivistom, zabrinutim Cetinjaninom, Petrom Glendžom. Glendža je bio prvi gost Društvenog centra, mjesta namijenjenom informisanju, edukaciji, afirmaciji građanskog aktivizma i odgovornosti građana Cetinja, koji je 2014. godine osnovala naša organizacija", kazali su iz NVO Aktivna zona.

U saopštenj te NVO se dodaje da je Ponor lokacija koja se ne održava redovno, te da očekuju od DOO "Komunalno Cetinje" da ga uredi, ne samo zbog najavljene javne diskusije, nego i zbog bezbjednosti grada u slučaju većih kišnih padavina.

"Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane da se pridruže diskusiji i informišu se o tome što svi mi možemo da uradimo da naš grad učinimo boljim, kao i da čujemo mišljenja i stavove ovog mladog Cetinjanina, koji ne odustaje od svog grada", zaključuje se u saopštenju NVO Aktivna zona.

Bonus video: