Od sada grupni video pozivi na Skype-u i preko mobilnog

Danas su članovi mnogih porodica "raštrkani" širom svijeta i sada se mogu spojiti putem Skypea pa razgovarati u isto vrijeme, bez potrebe da imaju računare
86 pregleda 1 komentar(a)
Skype, Foto: Cultofandroid.com
Skype, Foto: Cultofandroid.com
Ažurirano: 15.01.2016. 14:08h

Microsoft dodatno poboljšava svoju Skype ponudu i u sklopu proslave deset godina postojanja od sada će se moći koristiti putem Android, iOS i Windows 10 Mobile operativnih sistema za grupne video pozive, što je u poslovnom okruženju zaista idealna stvar, ali svrhu itekako ima i van njega, piše ICTbusiness.

Portal podsjeća da danas nije ništa čudno da su članovi porodice na svim krajevima svijeta i sad umjesto da se svi nazivaju posebno, mogu se spojiti putem Skypea pa razgovarati u isto vrijeme bez potrebe da imaju računare. U svakom slučaju, pozitivna je to i vrlo korisna stvar za sve ljubitelje Skypea.

Zanimljivost je i to što ne treba plaćati video pozive, što je samo nastavak politike s kraja 2014, kada je Microsoft besplatnim omogućio grupne video pozive za sve Windows, Mac i Xbox One korisnike. Sada je ista ova opcija dostupna je i na mobilnim uređajima, uključujući i tablete.

Bonus video: