Odbor podržao predlog da Šegrt bude ambasador Crne Gore u Poljskoj

Šegrt je bio ministar zdravlja u prethodnoj Vladi Mila Đukanovića, a tokom karijere je, između ostalog, bio i direktor Kliničko-bolničkog centra Crne Gore i privatne zdravstvene ustanove "Meljine"
622 pregleda 3 komentar(a)
Budimir Šegrt, Foto: Savo Prelević
Budimir Šegrt, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.11.2018. 15:41h

Skupštinski odbor za međunarodne odnose i iseljenike podržao je danas predlog da Budimir Šegrt bude ambasador Crne Gore u Poljskoj.

Iz Skupštine je saopšteno da su članovi Odbora ocijenili da iskustvo, prethodni angažman na važnim državnim funkcijama, kao i ugled Šegrta, garantuju njegovu uspješnost i na novom radnom zadatku.

"Vijesti", su još u avgustu objavile da Šegrta šalju u diplomate.

Šegrt je bio ministar zdravlja u prethodnoj Vladi Mila Đukanovića, a tokom karijere je, između ostalog, bio i direktor Kliničko-bolničkog centra Crne Gore i privatne zdravstvene ustanove "Meljine".

U njegovoj biografiji stoji da se služi engleskim jezikom.

Ambasadorsko mjesto u Varšavi ostalo je upražnjeno poslije smrti ambasadorke Ljiljane Tošković.

Članovi Odbora danas su dali su i pozitivno mišljenje u vezi kandidature Vere Kuliš za ambasadorku Crne Gore u Njemačkoj.

Ocijenjeno je da je Kuliš najveći dio svog dosadašnjeg radnog angažmana vezala za Njemačku, da vrlo dobro poznaje društveno-političke prilike, značaj na nivou Evropske unije, tradiciju i kulturu ove zemlje.

Na tom mjestu je u proteklom periodu bio ambasador Ranko Vujačić.

Prema Ustavu, ambasadore imenuje predsjednik Crne Gore na osnovu predloga Vlade i mišljenja skupštinskog Odbora.

Bonus video: