Opel predstavlja gradski krosover Kroslend X

Kroslend X je prevashodno namijenjen urbanim sredinama, ima pogon na prednje točkove, kao i gomilu tehnologija za povezivanje i bezbjednost.
291 pregleda 0 komentar(a)
Opel Kroslend X, Foto: Opel
Opel Kroslend X, Foto: Opel
Ažurirano: 24.01.2017. 11:07h

Opel je objavio prve fotografije i informacije o svom novom krosover modelu Kroslend X (Crossland X).

Drugi član Opel X porodice, je za razliku od modela Moka X, kod koje je dostupan 4x4 pogon, namijenjen urbanim sredinama, te je opremljen isključivo pogonom na prednje točkove.

Sa dužinom od 4,21 metar, novi Kroslend X je 16 centimetara kraći od Astre, ali je istovremeno i 10 centimetara viši od nje.

Zahvaljujući tome putnici uživaju u uzdignutijoj poziciji, što donosi bolju preglednost. Putnici na zadnjoj klupi mogu da pomicanjem zadnje klupe uzduž, po potrebi uvećaju prostor za noge ili za gepek za 15 cm.

Opelov novitet donosi i neke inovacije koje svakodnevnu vožnju čine bezbednijom, komfornijom i lakšom. Na spisku opreme se nalaze sistemi kao što su Head up displej, kamera od 180 stepeni za vožnju unazad, uz Advanced Park Assist, Forward Collision Alert i Autonomus Emergency Braking1, Lane Keep Assist, Speed Sign Recognition i Side Blind Spot Alert.

Novi Kroslend X je opremljen prepoznatljivim Opelovim mogućnostima povezivanja zahvaljujući Opel OnStar sistemu, kao i AppleCarPlay i Android Auto kompatibilnom IntelliLink Infotainment tehnologijom, koja uključuje i ekran osjetljiv na dodir dijagonale osam inča.

Putnici na dva prednja sjedišta mogu da uživaju u prednostima Opelovih ergonomskih sjedišta sa AGR (Aktion Gesunder Rücken) sertifikatom.

Inače, Opel je jedini proizvođač koji nudi ovaj nivo luksuza i opremljenosti u ovom segmentu (u oba modela, Crossland X i Mokka X). Prtljažni prostor zapremine 410 litara, bez obaranja zadnje klupe, najveći je u segmentu.

“Potreba za malim SUV i krosover modelima namijenjenih urbanim uslovima vožnje je značajno povećana. Kroslend X je kombinacija dizajna inspirisanog SUV modelima, nadprosječnih mogućnosti povezivanja i naglašene praktičnosti, a tim kvalitetima predstavlja idealnog partnera sportski orijentisanom modelu Moka X”, rekao je direktor Opela dr Karl-Tomas Nojman.

Kroslend X biće predstavljen javnosti na sajmu automobila u Ženevi, a Opel za ovu godinu sprema lansiranje još jednog, većeg SUV modela C segmenta – Grandlend X.

Bonus video: