Opel predstavlja gradski krosover Kroslend X - Vijesti.me
POVEZIV I PRAKTIČAN SUV

Opel predstavlja gradski krosover Kroslend X

Kroslend X je prevashodno namijenjen urbanim sredinama, ima pogon na prednje točkove, kao i gomilu tehnologija za povezivanje i bezbjednost.

Opel Kroslend X
Opel Kroslend X (Foto: Opel)

Opel je objavio prve fotografije i informacije o svom novom krosover modelu Kroslend X (Crossland X). 

Drugi član Opel X porodice, je za razliku od modela Moka X, kod koje je dostupan 4x4 pogon, namijenjen urbanim sredinama, te je opremljen isključivo pogonom na prednje točkove.

Opel Crossland X
Opel Crossland X(Foto: Opel)

Sa dužinom od 4,21 metar, novi Kroslend X je 16 centimetara kraći od Astre, ali je istovremeno i 10 centimetara viši od nje. 

Zahvaljujući tome putnici uživaju u uzdignutijoj poziciji, što donosi bolju preglednost. Putnici na zadnjoj klupi mogu da pomicanjem zadnje klupe uzduž, po potrebi uvećaju prostor za noge ili za gepek za 15 cm. 

Opel Crossland X
Opel Crossland X(Foto: Opel)

Opelov novitet donosi i neke inovacije koje svakodnevnu vožnju čine bezbednijom, komfornijom i lakšom. Na spisku opreme se nalaze sistemi kao što su Head up displej, kamera od 180 stepeni za vožnju unazad, uz Advanced Park Assist, Forward Collision Alert i Autonomus Emergency Braking1, Lane Keep Assist, Speed Sign Recognition i Side Blind Spot Alert.

Opel Crossland X
Opel Crossland X(Foto: Opel)

Novi Kroslend X je opremljen prepoznatljivim Opelovim mogućnostima povezivanja zahvaljujući Opel OnStar sistemu, kao i AppleCarPlay i Android Auto kompatibilnom IntelliLink Infotainment tehnologijom, koja uključuje i ekran osjetljiv na dodir dijagonale osam inča. 

Putnici na dva prednja sjedišta mogu da uživaju u prednostima Opelovih ergonomskih sjedišta sa AGR (Aktion Gesunder Rücken) sertifikatom. 

Opel Crossland X
Opel Crossland X(Foto: Opel)

Inače, Opel je jedini proizvođač koji nudi ovaj nivo luksuza i opremljenosti u ovom segmentu (u oba modela, Crossland X i Mokka X). Prtljažni prostor zapremine 410 litara, bez obaranja zadnje klupe, najveći je u segmentu. 

Opel Crossland X
Opel Crossland X(Foto: Opel)

“Potreba za malim SUV i krosover modelima namijenjenih urbanim uslovima vožnje je značajno povećana. Kroslend X je kombinacija dizajna inspirisanog SUV modelima, nadprosječnih mogućnosti povezivanja i naglašene praktičnosti, a tim kvalitetima predstavlja idealnog partnera sportski orijentisanom modelu Moka X”, rekao je direktor Opela dr Karl-Tomas Nojman

Kroslend X biće predstavljen javnosti na sajmu automobila u Ženevi, a Opel za ovu godinu sprema lansiranje još jednog, većeg SUV modela C segmenta – Grandlend X. 


Najčitanije iz sekcije Vijesti