Opština Budva ne da zemlju na Spasu

Krapović je povukao odluku nakon zahtjeva odbornika da se ispita ko stoji iza “Tron Company”
1044 pregleda 0 komentar(a)
Spas, brdo Spas (novine)
Spas, brdo Spas (novine)
Ažurirano: 04.08.2018. 19:11h

Gradonačelnik Dragan Krapović povukao je sa skupštinskog zasjedanja odluku da Opština Budva proda svojih 377 kvadrata zemlje na brdu Spas u naselju Komoševina, budvanskoj kompaniji „Tron Company“ biznismena Dragana Čolakovića za 98.607 eura.

Krapović je to učinio nakon što je odbornik Gojko Lubanović tražio da se ispita ko stoji iza ove kompanije, kojoj se prodaje zemlja sa „pogledom na more“, te da li je riječ o graditelju koji već pravi vile za prodaju. Razlog je i oštra zamjerka nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da je izuzetno mala cijena zemlje koja se prodaje.

Odluka će biti vraćena Sekretarijatu za pravnu zaštitu da se izvrši dorada.

Komora procjenitelja Crne Gore, kako se navodi u odluci koja je bila pred odbornicima, procijenila je da kvadrat opštinske zemlje bude od 261,24 eura do 264,79, u zavisnosti od parcele.

“Tron Company” je još u martu dobio saglasnost glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića na idejno rješenje, kojim je predviđena gradnja luksuznog kompleksa.

Radovi na tri objekta uveliko su se izvodili do sredine juna, kada je stupila na snagu opštinska odluka o zabrani gradnje tokom sezone.

Riječ je o zgradama koje imaju prizemlje i dva sprata, a kompletno naselje je soabraćajno povezano i nalazi se tik iznad Jadranske magistrale nedaleko od Vidikovca na izlazu iz Budve ka Kotoru.

Komoševina je unazad godinu jedno od najvećih gradilišta u Budvi, gdje niču luksuzni rezidnecijalni kompleksi.

5,6 hiljada kvadrata iznosi zemljišni kompleks, 200 metara vazdušne linije od Staroga grada, na Komoševini, koji je Čolakovićeva firma kupila u januaru. Čolakovićeva firma koja gradi luksuzni apartmasko–turistički kompleks, zatražila je od Opštine da joj zbog formiranja svoje tri parcele proda 309,6 i devet kvadrata opštinske zemlje sa kojom se graniči.

Prva banka koju kontroliše Aco Đukanović, godinama unazad je pokušavala da proda atraktivni zemljišni kompleks, koji je zaplijenila nakon što prethodni vlasnik nije vratio kredit. Banka je nakon prodaje Čolakovićevoj firmi, upisala hipoteku, na iznos od tri miliona eura.

Bonus video: