Opština Tivat će plaćati besplatan internet za građane

Resurse besplatne WiFi internet mreže u Tivtu do sada je koristilo u prosjeku oko 700 korisnika dnevno, koji ukupno konzumiraju oko jedan TB saobraćaja na mjesečnom nivou
78 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tivat, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.11.2011. 18:10h

Opština Tivat potvrdila je da je od kompanije “Porto Montenegro” preuzela obavezu nastavka saradnje pružanja besplatnog bežičnog interneta sa kompanijom MNNEWS d.o.o iz Podgorice.

“Porto Montenegro” prestao je 1. avgusta da finansira rad sistema besplatnog WiFi interneta na najvećem dijelu površine opštine Tivat, koji je uveden prije tri i po godine, kao jedna od donacija kompanije kanadskog bogataša Pitera Manka sredini u kojoj on razvija multimilionski biznis sa prodajom luksuznih nekretnina.

Kako je saopšteno iz Opštine Tivat, lokalna uprava je sklopila jednogodišnji ugovor sa kompanijom “MNNEWS” o nastavku pružanja usluge besplatnog internet pristupa građanima Tivta posredstvom postojeće mreže baznih stanica. Vrijednost tog ugovora je 12.000 eura godišnje plus PDV, što će se od sada finansirati iz gradske kase Tivta.

Resurse besplatne WiFi internet mreže u Tivtu do sada je koristilo u prosjeku oko 700 korisnika dnevno, koji ukupno konzumiraju oko jedan terabajt saobraćaja na mjesečnom nivou i provedu oko 1.900 dana internet-vremena koristeći osnovne internet servise.

“Ugovorom sa MNNEWS, provajder se obavezuje da iznajmi i omogući korištenje servisa besplatnog internet pristupa na teritoriji Opštine Tivat u trajanju od 24 časa dnevno - neograničen pristup servisima. Takođe, provajder se obavezuje da korisniku stavi na raspolaganje ukupan kapacitet od 4/4 Mbps koji se raspoređuje dinamički u skladu sa zahtjevima krajnjih korisnika mreža”, saopšteno je iz Opštine, uz napomenu da su ocijenili da je “nastavak saradnje na ovom projektu od velike važnosti za građane Tivta, jer im omogućava ugodno korištenje interneta bez ikakvih ličnih troškova, te dostupnost brojnim informacijama”.

Bonus video: