Optički internet M:tel-a do svih naselja

Cijene za kablovsku TV i internet 30 odsto niže od konkurencije, kažu iz M:tela
403 pregleda 0 komentar(a)
kompjuter, računar, Foto: Shutterstock.com
kompjuter, računar, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 04.09.2015. 17:06h

Kompanija M:tel objavila je ponudu građanima koja podrazumijeva niz usluga distribucije televizijskih kanala i širokopojasnog pristupa internetu, po, kako su naveli direktori, trenutno najpovoljnijim cijenama na tržištu.

PR menadžerka kompanije Ana Martinović saopštila je da je ovim potezom napravili „oštru konkurenciju“ na tržištu kablovskih usluga te da su cijene paketa niže i preko 30 odsto u odnosu na konkurenciju.

Zbog toga očekuje da će uskoro osvojiti značajan udio tog tržišta.

Izvršni direktor M:tela Vladimir Lučić kazao je da je u pitanju najveća investicija u telekomunikacionu infrastrukturu u Crnoj Gori od 2007. godine, kada je M:tel ušao na tržište mobilne telefonije te da će u ovoj i narednoj godini investicije te firme iznositi 30 miliona eura.

On je kazao da M:tel, zahvaljujući i preuzimanju nekoliko manjih kablovskih operatora, trenutno posjeduje preko 1.100 km optičke mreže te da su do sada prisutni u 85.000 domaćinstava u Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Budvi, Tivtu, Ulcinju i Herceg Novom.

Do kraja godine planiraju da dođu do svih zgrada u svim gradovima u Crnoj Gori kao i do stanovništva u prigradskim naseljima prije svega u Podgorici, Nikšiću i Ulcinju.

„Do kraja ovog projekta, koji će trajati tri godine, planiramo da pokrijemo sva prigradska naselja signalom”, rekao je Lučić, dodajući da ova tehnologija garantuje brz i kvalitetan pristup internetu.

Direktor sektora za marketing, prodaju i brigu o korisnicima Milivoje Cerović kazao je da je kompanija građanima ponudila BOX pakete, koji objedinjuju usluge fiksne i mobilne mreže, Interneta i digitalne televizije.

Cijene Internet paketa kreću se od 13,9 eura do 24,9 eura za protok od 25Mbps. Osnovni televizijski paket ima 178 kanala i košta 11,9 eura mjesečni, a ukoliko uz njega korisnik želi još i Internet i fiksni telefon paket to može dobiti po cijeni počev od 19.99 eura.

Iz kompanije izdavajaju BOX trio 2 koji za pretplatu 24,99 eura korisniku omogućava korišćenje usluga fixne telefonije, Internet pristup od 8 megabita po sekundi i TV paket sa preko 178 TV kanala.

Bonus video: