“Ostavili ste bez hljeba 50 porodica”

188 pregleda 14 komentar(a)
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.11.2018. 19:03h

Nevladino udruženje “Bazar”, koje okuplja 50 privrednika, zatražilo je od odbornika budvanskog parlamenta da urgiraju na gradsku upravu i u Plan privremenih objekata vrate svih 50 lokacija na Jadranskom sajmu, koje nacrtom novog planskom dokumenta u narednih pet godina nisu više predviđene.

Predsjednik NVO Božidar Banović kazao je da je to udruženje osnovano da se očuva sajamska manifestacija “Bazar robe široke potrošnje“, koja postoji 44 godine, a koja se novim Planom ukida i ostavlja skoro 50 porodica bez zarade.

“Kada Opština ‘očisti’, umjesto da uredi i unaprijedi ponudu našeg grada, to će biti snažan i završni udar na više od 40 preduzeća i preduzetnika koji obavljaju djelatnost u okviru ‘Bazara’. Gašenjem ponude koja komunicira sa turistima dominantno iz privatnog smještaja značajno će se smanjiti i interes turista za taj vid smještaja. To može biti interes male grupe velikih i pohlepnih, ali nije interes već značajna šteta za brojne građane“, naveo je Banović.

On kaže da, vjerovatno, aktuelna vlast planira i da „očisti“ i kapacitete privatnog smještaja, ili da ih obesmisli.

„Iz Opštine često čujemo termin ‘očistili privremene objekte’. Kada se radi o vojnoj terminologiji ona označava postupak uništavanja ostatka neprijateljske žive sile na osvojenom prostoru, a u komunalnom smislu uklanjanje prljavštine. Privrednici koji godinama izmiruju obaveze i posluju saglasno sa pozitivnim propisima neće prihvatiti ovaj nivo komunikacije koji nameće aktuelna gradska vlast“, poručio je Banović.

Bonus video: