Otvorena četvrta Fabrika znanja

2 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.09.2014. 19:22h

Fabrika znanja, manifestacija čiji je cilj da se promovišu nove tehnologije i njihova uloga u obrazovnom procesu, otvorena je danas na Univerzitetu Donja Gorica.

Manifestaciju, četvrtu po redu, otvorio je ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, Vujica Lazović, koji je naglasio da je pojava informacione tehnologije kreirala novo društvo, koje se temelji na znanju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Fabrika znanja, je u prethodnom periodu učinila mnogo da se unaprijedi nivo IT pismenosti, kao i da se otvore perspektive za proizvodnju informatičkih stručnjaka u nekoliko država u regionu.

„Najveći edukativni IT događaj u regionu čine zanimljiva predavanja, radionice, nagradne igre I mnogo pratećih aktivnosti“, kaže se u saopštenju.

Lazović se osvrnuo na koncept cjeloživotnog učenja, koji posmatran kroz prizmu IT-a i inovacija, kao i činjenicu da se na svakih 60 sekundi kreira nova aplikacija, postaje koncept ne samo cjeloživotnog već štaviše, postaje koncept cjelodnevnog učenja.

„On je istakao da je Vlada, usvajanjem zakona i donošenjem strateških dokumenata iz oblasti informacionih tehnologija, koji su usklađeni sa najvišim evropskim standardima, napravila značajan iskorak, kao i da je zadatak njenih predstavnika u tom procesu da kreiraju adekvatnu infrastrukturnu osnovu“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: