Otvorene dvije zdravstvene ambulante u krugu zone KAP-a - Vijesti.me

Otvorene dvije zdravstvene ambulante u krugu zone KAP-a

Ambulante će, kako je saopšteno iz Glavnog grada, koristiti više od 8.000 građana Botuna, Zelenike, Cijevne, Dajbaba, Srpske, Ljajkovića, Mitrovića i obližnjih naselja.

Nebojša Kavarić, Slavoljub Stijepović, Veselin Pejović
Nebojša Kavarić, Slavoljub Stijepović, Veselin Pejović (Foto: podgorica.me)

Kompanija “Uniprom” donirala je Glavnom gradu i Domu zdravlja Podgorica dvije zdravstvene ambulante u krugu zone Kombinata aluminijuma.

Ambulante će, kako je saopšteno iz Glavnog grada, koristiti više od 8.000 građana Botuna, Zelenike, Cijevne, Dajbaba, Srpske, Ljajkovića, Mitrovića i obližnjih naselja.

Izgradnja i opremanje ambulanti je kompaniju “Uniprom” koštalo 150.000 eura.

ambulanta KAP otvaranje
ambulanta KAP otvaranje

Na svečanom uručenju ključeva koje je predao vlasnik kompanije “Uniprom” Veselin Pejović gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću, istaknuto je da su to primjeri društveno odgovornog poslovanja kompanija, jer je “Uniprom” i izgradio i kompletno opremio ovaj objekat, a Dom zdravlja je obezbijedio profesionalan i stručan kadar i opremu.

“Uvjeren sam da će ovo poslužiti kao dobar primjer i nekim drugim društveno odgovornim kompanijama da u partnerstvu sa Glavnim gradom i ostalim institucijama sistema stvaramo uslove za veći kvalitet života u svakom dijelu Podgorice”, istakao je Stijepović.

Slavoljub Stijepović, Veselin Pejović
Slavoljub Stijepović, Veselin Pejović

Pejović je istakao da je njegova kompanija prije četiri godine došla u ovu sredinu smatrajući da bi je trebalo valorizovati, unaprijediti i od nje stvoriti jednu modernu poslovnu biznis industrijsku zonu. 

“Raditi to u skladu sa visokim standardima ne znači samo misliti na zaposlene radnike “Uniproma”  i buduće radnike kompanija koje su najavile svoj dolazak, već se mora voditi računa i o lokalnom stanovništvu, kao i o njihovim životnim interesima sa posebnim osvrtom i značajem zdravstvene zaštite”, kazao je Pejović.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić je saglasan da je, obzirom na to da se grad širi i da raste broj stanovnika na ovom području, bila obaveza da se mještanima obezbijede usluge izabranog doktora i omogući dostupnija i efikasnija zdravstvena zaštita.


Najčitanije iz sekcije Vijesti