Ovogodišnji džip reli biće održan od 6. do 8.jula

U karavanu koji kreće iz Nikšića u devet sati ujutro, 6.jula, biće automehaničarska služba, policijska pratnja i ljekarska ekipa.
0 komentar(a)
reli, Foto: Privatna arhiva
reli, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.06.2018. 12:13h

Turističko-sportska manifestacija „Džip reli Montenegro trophy“, koja se održava 19.godinu zaredom, biće organizovana od 6. do 8.jula, a pored džipadžija iz Crne Gore učešće su najavili i avanturisti iz zemalja okruženja.

Prvog dana voziće se od Nikšića, Kutskim brdom, preko Štitova, Maganika, predjelom Prekornice i Ponikvica, ka Gornjim Rovcima, a ručak je planiran u selu Trmanje, dok će prenoćište biti organizovano u Mojkovcu.

Drugog dana karavan će se zaputiti prema Bjelasici, gdje još po putevima ima snijega, dok je prenoćište planirano u hotelu „Berane“. Prva dva dana rezervisana su za takmičenje u orjentacionoj vožnji, dok će trećeg dana vozači dobiti priliku da na poligonu pokažu „vozačke sposobnosti i moć mašine kojom upravljaju“. Manifestacija će biti završena proglašenjem pobjednika i svečnim ručkom u nedjelju 8.jula u hotelu „Berane“.

"Minulih gotovo dvije decenije organizovali smo više od 30 krstarenja crnogorskim putevima i bespućima, prvog vikenda u julu, u septembru kada se obilježava Dan oslobođenja Nikšića i zimi. Nema evropske zemlje iz koje, zbog ove manifestacije, Crnu Goru nijesu posjetili avantiristi i vrlo se rado vraćaju njenim najljepšim, a nedovoljno poznatim predjelima, a mi smo do sada obilježili više hiljada kilometara makadamskih puteva“, saopštili su organizatori.

U karavanu koji kreće iz Nikšića u devet sati ujutro, 6.jula, biće automehaničarska služba, policijska pratnja i ljekarska ekipa.

Bonus video: