Pavlović: Za Boretino ubistvo sam saznao od prijatelja

"Nakon ubistva kod mene je došao moj drug sada pokojni Miroslav Ćetković koji mi je kazao da se pazim jer se za zločin nad Boretom sumnjiči moj najbolji prijatelj. Rekao sam da nemam čega da se čuvam jer sa ubistvom nemam veze", tvrdi on
473 pregleda 3 komentar(a)
ubistvo Budva, ubistvo Đorđe Boreta, Đorđe Boreta, Foto: Vuk Lajović
ubistvo Budva, ubistvo Đorđe Boreta, Đorđe Boreta, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.05.2018. 14:08h

Optuženi Ilija Pavlović, koji je optužnicom označen kao član kriminalne grupe koja je odgovorna za ubistvo Budvanina Đorđa Borete i slučajne žrtve, ljekara iz Niša, Dragana Zečevića 7. decembra 2016 godine u kafe baru „Trofej“ u Bečićima, uputio je danas saučešće porodicama ubijenih ističući da sa zločinom nema ništa. Vasilije Rafailović, koji je označen kao vođa kriminalne grupe i egzekutor, mu je, kaže najbolji prijatelj, ali u poslednje vrijeme nijesu komunicirali. Pričajući o 7. decembru, tvrdi da je tog dana za Boretino ubistvo saznao od prijatelja nakon što je izašao iz Pošte.

"Iz radoznalosti sam krenuo u pravcu mjesta gdje je bilo ubistvo, ali sam zastao jer sam sreo mog prijatelja Rafailovića sa Ognjenom Kažanegrom kako razgovaraju. Kako nijesam razgovarao sa njima mislio sam da je najbolje da ne budem tu. Okrenuo sam se uzeo taksi i otišao kući. Što se tiče ubistva o tome ništa ne znam", kazao je ovaj optuženi.

Sat nakon ubistva, policija ga je privela kao osumnjičenog. Zbog, tvrdi, ranijeg lošeg iskustva, tada je odbio poligrafsko testiranje, zbog čega se sada kaje i traži od suda da mu, ako je to moguće, dozvolio da bude ispitan na taj način.

"Nakon ubistva kod mene je došao moj drug sada pokojni Miroslav Ćetković koji mi je kazao da se pazim jer se za zločin nad Boretom sumnjiči moj najbolji prijatelj. Rekao sam da nemam čega da se čuvam jer sa ubistvom nemam veze", tvrdi on.

Da mu je život u opasnosti shvatio je nakon što je u januaru 2017. godine ubijen Ćetković. Tada se obratio budvanskoj policiji koja ga je uputila na članove Specijalnog policijskog tima, a oni na specijalnog tužioca Sašu Čađenovića, koji mu je, kako tvrdi, prijetio.

"U tom razgovoru tužilac mi je rekao “ne budeš li mi odgovorio na sljedećih par pitanja sljedeći put ćemo se vidjeti na uviđaju“, misleći da će on biti prisutan uviđaju kada me budu ubili. Dodao je još „Ti ne znaš ko je Saša Boreta. Njegovi ljudi će ti gađati zoljom u kuću kao što si ti u naselju Gospoština htio nekog da gađeš“, ispričao je optuženi Pavlović.

Tvrdi da se osjećao ugroženo zbog čega je nabavio pištolj a tereti se da je pored oružja nabavio i silikonsku masku. Objasnio je da je koristio Ćetkovićevo vozilo nakon što je on ubijen a maska se nalazila u tom automobilu i koristio je za prerušavanje, onda kada je napuštao kuću.

Suđenje u ovom postupku danas je počelo iznova nakon što je došlo do spajanja optužnica. Optuženi su pored Ilije Pavlovića i njegov brat Boško, zatim Vladimir Šmanja i Miljan Bulatović dok se u odsustvu sudi Budvanima Vasiliju Rafailoviću i Ratku Vušoviću kao i Bjelopoljcu Ivanu Cicmilu.

Bonus video: