Pažin: Svi državni organi treba da doprinesu zaštiti sudija

„Samo odlučnim i brzim sankcionisanjem svih vidova nasilja nad nosiocima pravosudne funkcije država može garantovati punu bezbjednost sudija, kao osnovnog atributa pravednog i bezbjednog društva“, kazao je Pažin

Zoran Pažin
Zoran Pažin (Foto: Vlada Crne Gore)

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde, Zoran Pažin, pozdravio je brzu reakciju policije u vezi sa napadom na sudiju kotorskog Suda za prekršaje Jelenu Stanišić i poručio da svi državni organi treba da doprinesu zaštiti sudija.

Policije je uhapsila S.V. iz Beograda, zbog sumnje da je u utorak, u prostorijama kotorskog Suda za prekršaje, napala Stanišić.

„Pozdravljam brzu i profesionalnu reakciju policije, koja je stala u zaštitu ličnog i profesionalnog integriteta nosioca pravosudne funkcije i u veoma kratkom vremenskom roku uhapsila osumnjičenu za napad“, naveo je Pažin.

On je apelovao na nadležne tužilačke i pravosudne organe da ovom slučaju pristupe sa jednakom ažurnošću i ozbiljnošću.

„Samo odlučnim i brzim sankcionisanjem svih vidova nasilja nad nosiocima pravosudne funkcije država može garantovati punu bezbjednost sudija, kao osnovnog atributa pravednog i bezbjednog društva“, zaključio je Pažin.