Pedofili web kamerama tajno snimaju žrtve u njihovim domovima!

Ucjenjivači snimaju žrtve dok se presvlače, a djeca u tom uzrastu upoznaju svoje tijelo, pa čine i neke "seksualne stvari"
5 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2013. 18:01h

Pedofili su pronašli nove metode za ucjene žrtava - prijete im da će javnosti objaviti njihove snimke koje su snimili tajno u njihovim sobama.

Zlostavljači, piše Daily Mail, pomoću interfejsa kao što su Facebook, Skype i slični programi putem kojih je moguće uspostaviti video komunikaciju, pronalaze mlade ljude koji imaju web kamere.

Potom iskoriste neki od računarskih virusa koji im omogućava da dobiju pristup računaru i web kameri žrtve i mogu da ponču sa tajnim snimanjem žrtve u njenoj kući.

Ova vrsta kriminala je, prema navodima Fondacije Cybersmile, postala uobičajena. U Fondaciji navode da hakeri svoje žrtve mogu da nađu zahvaljujući posebnim pretraživačima.

Žrtve mogu da primijete da li su snimane, ali rijetko ko na to obraća pažnju: U toku snimanja, na web kameri svjetluca lampica.

"Ovo je jedna od najstrašnijih stvari koje smo vidjeli", kaže Skot Frimen, osnivač Fondacije Cybersmile.

Ucjenjivači snimaju žrtve dok se presvlače, a djeca u tom uzrastu upoznaju svoje tijelo, pa čine i neke "seksualne stvari", dodaje.

"Imam kćerku i zalijepio sam flaster preko njene web kamere", kaže Frimen.

U Fondaciji navode da su u posljednja tri mjeseca dobili pet izvještaja o toj vrsti ucjene. Frimen navodi da je broj stvarnih žrtava daleko veći od toga.

"Korisnici će biti žrtve softvera koji će biti nakačen na screensaver ili uključen u alatke za preuzimanje popularnog muzičkog albuma, film skinut sa piratskih internet stranica ili servisa za dijeljenje fajlova", kaže stručnjak za internet sigurnost Čarls Konvej kazao je za Daily Telegraph.

Prema njegovim riječima, hakeri pristupaju kamerama u dječijim sobama, vrtićima, dnevnim sobama, restoranima... Oni mogu da preuzmu kontrolu nad kamerama i sa udaljenih lokacija.

"Roditelji nikada ne bi dopustili da stranci fotografišu njihovu djecu u parku ili na bazenu, ali ne razmišljaju da to isto može da se dogodi i u dječijoj sobi".

Bonus video: