Pet načina da smanjite svoju online prisutnost

Ako ste registrovani na shopping portalima, odmah pođite na opcije koje vam omogućuju da obrišete svoje račune
0 komentar(a)
privatnost, zaštita podataka, Foto: Shutterstock.com
privatnost, zaštita podataka, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 05.07.2016. 13:21h

Jasno je kako se nikako ne možete u potpunosti „obrisati“ s Interneta, no postoje načini kako da smanjite svoju online prisutnost, piše ICTbusiness.

Prvi način je da obrišete svoje profile na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram) i provjerite da li možda negdje imate neki stari profil, npr, na MySpace.

Takođe, ako ste registrovani na shopping portalima, odmah pođite na opcije koje vam omogućuju da obrišete svoje račune.

Drugi način je da uklonite svoje podatke od kompanija koje su registrovane da sakupljaju podatke o vama dok ste online i prodaju informacije zainteresovanim stranama. Maknite svoje podatke direktno s raznih web stranica na način da kontaktirate kompaniju ili osobu koja je administrator web stranice.

Ako želite ukloniti stari post na forumu ili blog koji sakuplja prašinu, kontaktirajte webmastera tih stranica. Zatim zatražite od search mašina brisanje povratnih rezultata o vama.

Na primjer, Googleov alat za uklanjanje URL može vam pomoći da izbrišete razne „greške“ koje ste napravili na Internetu.

Zadnji korak je da obrišete e-mail račune koje imate. Uglavnom, ovi koraci će vam pomoći da se vaša prisutnost na Internetu smanji, ali nekako sumnjamo da ćete to i napraviti....

Bonus video: