"PlayStation 4" ipak stiže prije ljeta

Spekuliše se da je PS4 u razvoju pod kodnim imenom "Orbis" i da će da ima AMD A8-3850 čip sa quad-core 2,9GHz procesorom
63 pregleda 2 komentar(a)
Plej stejšn 4, Foto: News.cnet.com
Plej stejšn 4, Foto: News.cnet.com
Ažurirano: 17.01.2013. 19:07h

Poslije brojnih medijskih spekulacija i demantija predstavnika kompanije Soni, potpredsjednik japanskog giganta - Hiroši Sakamoto - nagovijestio je da će nova konzola, PlayStation 4, ipak biti predstavljena ove godine.

Sonijeva nova konzola moći će da prikazuje igre u 4K rezoluciji

Sakamoto je u razgovoru za čileanski sajt Emol rekao da bi kompanija mogla da predstavi novi uređaj u maju ili na sajmu E3 u junu.

"To je još uvijek velika tajna, ali naši ljudii rade na PlayStationu 4. Mogu da kažem da smo fokusirani na sajam E3 koji će biti održan u junu. Predstavljanje novog uređaja bi trebalo da bude tada, a možda čak i u maju", rekao je Sakamoto, a prenosi Cnet.

Spekuliše se da je PS4 u razvoju pod kodnim imenom "Orbis" i da će da ima AMD A8-3850 čip sa quad-core 2,9GHz procesorom i grafičkom karticom od 1GHz, kao i 1GB memorije.

Spektakularna otkrivanja

Sonijeva nova konzola, koja će vjerovatno biti otkrivena na spektaklu kao što Epl pravi za svoje proizvode, moći će da prikazuje igre u 4K rezoluciji, podržavaće Blu-Ray, a prodavaće se po "prihvatljivoj" cijeni, mediji spekulišu o cifiri od 400 dolara.

Soni i Majkrosoft još nisu zvanično potvrdili svoje planove

Kompanija Majkrosoft takođe bi trebalo da predstavi novu generaciju Xboxa - 720, koji se razvija pod kodnim imenom "Thebes" ili "Durango".

Nova generacija Xboxa trebalo bi da ima dva procesora - jedan za igre, a drugi za aplikacije - kao i Kinect 2.0 3D tehnologiju i dugoočekivani Xbox TV.

Soni i Majkrosoft još nisu zvanično potvrdili svoje planove za nove konzole.

Bonus video: