Podgorica: Akcije sadnje na Zlatici i na Ćemovskom polju

U park šumi na Zlatici planirana je sadnja 330 sadnica crnog bora, dok će u park šumi na Ćemovskom polju biti posađeno 600 sadnica
217 pregleda 2 komentar(a)
Green Home, Foto: Green Home
Green Home, Foto: Green Home
Ažurirano: 11.04.2018. 14:47h

Nevladina organizacija (NVO) Grin houm (Green Home) organizovaće sjutra i u petak dvije akcije sadnje na teritoriji Glavnog grada.

Kako je saopšteno iz te NVO, akciju sadnje će, u saradnji sa Upravom za šume, Direktoratom za vanredne situacije, Službom zaštite Glavnog grada, Montenomaksom i preduzećem Zelenilo, sjutra organizovati u park šumi na Zlatici, a u petak na Ćemovskom polju.

Iz Grin houma su kazali da će se akcijama pridružiti i njihovi volonteri, predstavnici NVO Off Road Adventures Montenegro, volonterski klubovi Crnogorskog Telekoma, Gimnazije „Slobodan Škerović“, srednjih škola „Marko Radević“ i "Sergije Stanić", kao i mališani iz vrtića „Dobra Vila“ i „Mondo creativo“.

U Grin houmu smatraju da je organizovanje tih akcija neophodno imajući u vidu brojne pritiske sa kojima se suočavaju te dvije park šume, kao što su nelegalna sječa i štete od požara.

„A sve u cilju unaprjeđenja stanja i podsticanja drugih organizacija i društveno-odgovornih kompanija na sprovođenje sličnih ekoloških akcija“, kaže se u saopštenju.

U park šumi na Zlatici planirana je sadnja 330 sadnica crnog bora, dok će u park šumi na Ćemovskom polju biti posađeno 600 sadnica.

„Pozivamo sve zainteresovane građane i društveno odgovorne kompanije da nam se pridruže i da na taj način daju doprinos za zdraviju i ljepšu životnu sredinu“, poručili su iz Grin houma.

Bonus video: