Podgorica: Ulazi na Montenegro prajd biće otvoreni od 11 do 13 sati na dvije lokacije

Kako je saopšteno iz Organizacionog odbora Montenegro Prajda 2018, Povorka ponosa počeće u 13 sati
202 pregleda 7 komentar(a)
Montenegro prajd, Foto: PR Centar
Montenegro prajd, Foto: PR Centar
Ažurirano: 16.11.2018. 14:37h

Ulazi na šesti Montenegro prajd, koji će biti održan sjutra u Podgorici pod sloganom „Ne ljubimo lance“, biće otvoreni od 11 do 13 sati na dvije lokacije, kod hotela „Nikić M“ i na mostu Blaža Jovanovića iz dijela grada preko Morače.

Kako je saopšteno iz Organizacionog odbora Montenegro Prajda 2018, Povorka ponosa počeće u 13 sati.

Navode da se šesti Montenegro prajd održava uoči usvajanja Zakona o životnim zajednicama lica istog pola, usvajanja nove petogodišnje Strategije za unapređenje kvaliteta života, i da im je važna podrška svih građana i građanki.

"Očekujemo da zajedno pokažemo da ne ljubimo lance i da poštujemo kulturu borbe za osnovnu slobodu i osnovna ljudska prava", kaže se u saopštenju.

Iz Organizacionog odbora su poručili da očekuju članove Vlade, političkih partija iz vlasti i opozicije, civilnog sektora i sve ostale važne društvene aktere „da nam se pridruže sjutra, 17. novembra, i jasno daju do znanja da se zalažu za unaprijeđenje ljudskih prava i sloboda“.

"Osnovna ideja Povorke Ponosa je da pokaže da su pipadnici i pripadnice LGBT+ zajednice Crne Gore građani i građanke ove zemlje, vaši prijatelji, kolege i ljudska bića koji i dalje ne mogu da žive slobodno zbog neopravdane mržnje i diskriminacije koju trpimo", navodi se u saopštenju.

Iz Organizacionog odbora su pozvali sve građane i građanke da prošetaju sa njima "za bolje sjutra i za bolje društvo za sve!".

"Čojstvom i junaštvom protiv mržnje i nasilja – NE LJUBIMO LANCE!", poručili su organizatori.

Bonus video: