Podrška naporima Opštine Herceg Novi za ukidanje putarine na putu Meljine-Petijevići

Turisti iz Bosne i Hercegovine tradicionalno su među najbrojnijima u Herceg Novom te je zajednički interes da se radi na rasterećenju graničnih prelaza i što boljim uslovima za goste, čulo se na sastank
196 pregleda 0 komentar(a)
Vinko Radovanović, Stevan Katić, Foto: Slavica Kosić
Vinko Radovanović, Stevan Katić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 05.07.2018. 12:51h

Novoimenovani ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Vinko Radovanović je kazao da će posredovati u razgovorima o ukidanju naplate putarine na putu Meljine – Petijevići,na putnom pravcu Herceg Novi –Trebinje, i na taj način podržati inicijativu i napore Opštine Herceg Novi, saopšteno je iz lokalne uprave.

Radovanović je danas bio gost predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića i obojica su se saglasili da bi ukidanje putarine nestala jedina barijera koja sada otežava komunikaciju između Herceg Novog i Trebinja.

Turisti iz Bosne i Hercegovine tradicionalno su među najbrojnijima u Herceg Novom te je zajednički interes da se radi na rasterećenju graničnih prelaza i što boljim uslovima za goste, čulo se na sastanku.

Herceg Novi nije slučajno prva lokalna uprava koju posjećuje od kada je stupio na dužnost, rekao je Radovanović i istakao da je saradnja sa hercegnovskom Opštinom na zavidnom nivou, kao i da su odnosi dvije zemlje odlični i da trenutno nema otvorenih pitanja.

Herceg Novi ostvaruje saradnju sa brojnim gradovima Bosne i Hercegovine - Trebinjem, Višegradom, Banja Lukom, Bilećom, Zenicom, Gradiškom, Širokim Brijegom, a potvrđeno je da će bliski odnosi biti nastavljeni i u narednom periodu, posebno u oblasti turizma, kulture i kreiranja prekograničnih projekata.

Ambasador Radovanović je prihvatio poziv Katića da prisustvuje centralnoj svečanosti povodom važnog jubileja - 300. godina od osnivanja Topaljske gradske opštine, koja će biti upriličena 14. jula.

Bonus video: