Policija tvrdi da je rasvijetlila krađu i devet teških krađa: Uhapšene tri osobe

148 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.06.2018. 18:33h

Podgorička policija rasvijetlila je 10 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta počinjenih u prethodna dva dana, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su uhapšene tri osobe osumnjičene da su na području Podgorice izvršila ova krivična djela - jedna osoba je osumnjičena je da je počinila krađu, druga da je počinila tešku krađu, dok je treća osoba osumnjičena da je počinila osam teških krađa.

"Za izvršnje ovih osam teških krađa osumnjičen je E.F. (18) iz Podgorice. On je osumnjičen da je sedam od ovih krivičnih djela počinio u noći između 11. i 12. juna, dok je jednu, kako se sumnja, počinio u noći između 12. i 13. juna ove godine. Uhapšen je danas. Sumnja se da je E.F. krivična djela počinio na štetu više pravnih lica, među kojima su privatne zdravstvene ustanove, butici i kafići, iz kojih je, sa još dva lica čiji je identitet poznat policiji, nakon savlađivanja prepreka i provaljivanja u objekte, ukrao oko 2.200 eura, tri mobilna telefona i garderobu", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je J.V. (27) iz Podgorice osumnjičen da je počinio tešku krađu na način što je 11. juna 2018. godine, sa još jednom osobom na čijem se identifikovanju radi, provalio u posjed firme CEDIS odakle je iz magacina, nakon obijanja vrata, ukrao oko 20 metara bakarnog kabla.

Iz Uprave policije su rekli da je za krađu osumnjičen je E.L. (26) iz Podgorice koji je, kako se sumnja 11. juna 2018. godine, preskočio zid kojim je ograđeno dvorište porodične kuće oštećenog D.Š, a potom iz dvorišta ukrao četiri hladnjaka od motora, četiri ramena od motora za vozilo "Audi" i karter za vozilo "VW Golf IV".

"Sva tri lica privedena su nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: